Artt.hr – prvi digitalni muzej predstavili Hrvatski telekom i MSU

Fotografija članka: Artt.hr – prvi digitalni muzej predstavili Hrvatski telekom i MSU

Prvi digitalni muzej u Hrvatskoj artt.hr objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj „HT nagrada – MSU Zagreb“ u zadnjih deset godina. Od prve godine pa do danas, na natječaj je prijavljeno više od 2300 radova, od čega je izloženo 335, a nagrađeno i otkupljeno 27 radova.

Oglas

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu obilježavaju 10 godina suradnje, povodom čega su predstavili artt.hr, prvi digitalni muzej u Hrvatskoj, gdje se mogu naći svi dosadašnji radovi s izložbe “HT nagrada – MSU Zagreb”.

“HT nagrada – MSU Zagreb” jedna je od najuspješnijih suradnji korporativnog i kulturnog sektora u Hrvatskoj, u sklopu koje je prijavljeno više od 2300 i izloženo 335 radova. S ovom 10. jubilarnom godinom, bit će ukupno 30 nagrađenih i otkupljenih radova, koji će sačinjavati Zbirku HT MSU-a.

Hrvatski Telekom je vodeća tehnološka kompanija u Hrvatskoj, koja je u proteklih 10 godina uložila više od 30 milijuna kuna u stvaranje i jačanje hrvatske umjetničke i kulturne scene, od čega u projekt “HT nagrada – MSU Zagreb” više od 12,5 milijuna kuna.

Vjerujem da smo ovom suradnjom dali veliki doprinos razvoju hrvatske umjetničke scene, ali pokazali i da se kultura može promišljati u zajedništvu s gospodarstvom na jedan novi i vrlo produktivan način. Umjetnicima smo pružili potporu i poticaj za rad, a naš partner Hrvatski Telekom omogućio je najširoj kulturnoj javnosti uvid u recentnu umjetničku produkciju, što je od velike koristi za cijelo društvo.
– Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a
Ulaganjima u kulturu u proteklih 10 godina, građanima smo izravno omogućili pristup znanju i umjetnosti, što je iznimno važno za razvoj društva u cjelini. HT je predvodnik digitalizacije koja je temelj daljnjeg napretka, stoga nam je logično objediniti digitalizaciju i kulturu kroz projekt digitalnog muzeja. Radi se o prvom projektu takve vrste u Hrvatskoj, kojim ćemo hrvatsku suvremenu umjetnost učiniti još dostupnijom većem broju ljudi.
– Boris Drilo, član Uprave HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije

Umjetnik i autor artt.hr digitalnog muzeja je Juri Armanda, koji je zaslužan i za vizualni identitet projekta proteklih 10 godina. Digitalni muzej na jednom mjestu objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj „HT nagrada – MSU Zagreb“, a ujedno je i uvod u ovogodišnju izložbu “Remek digitalno”, koja se otvara 10. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti i čija je tema digitalizirano društvo.

Povezanost umjetnosti i digitalizacije možda nije vidljiva na prvi pogled, ali je iznimno snažna. Digitalizacija utječe na kreativnost, inovativnost, omogućuje razmjenu ideja i komunikaciju autora sa širom javnosti. Uz pomoć digitalizacije ovim smo djelima, njihovim autorima, ali i cijeloj suradnji, dali hommage i priliku za neki novi život.
– Juri Armanda, umjetnik i autor artt.hr digitalnog muzeja

Pomoćnica ministrice kulture za međunarodnu suradnju, Iva Hraste Sočo, čestitala je partnerima na uspješnom kontinuiranom vođenju projekta kojim se sustavno stimulira hrvatska umjetnička produkcija.

Riječ je o vrijednom modelu međusektorske suradnje koji je uvelike obilježio hrvatsku suvremenu umjetnost i stvorio okvir za mapiranje najnovijih i kreativnih kulturnih i umjetničkih sadržaja.
– Hraste Sočo, pomoćnica ministrice kulture za međunarodnu suradnju
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.