ARM Mali-G52, Mali-G31, Mali-D51 i Mali-V52 – novi grafički, video i display procesori

Fotografija članka: ARM Mali-G52, Mali-G31, Mali-D51 i Mali-V52 – novi grafički, video i display procesori

Kompanija ARM najavila je svoje nove multimedijske pakete procesora, a koji se očekuju u novim pametnim telefonima srednje i visoke klase, kao i digitalnim televizijama (DTV).

Oglas

Radi se o četiri procesora – Mali-G52 i Mali-G31 su grafički procesori (GPU) za DTV i pametne telefone, Mali-D51 je takozvani “Display Processor” za bolje korisničko vizualno iskustvo na skupljim uređajima, te Mali-V52 takozvano “Video Processor” koji omogućuje prikaz 4K@60fps odnosno 4K@120fps na top mobilnim uređajima.

Mali-G52 GPU nudi oko 30% bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju, a bez obzira na to potrošnja baterije odnosno struje je manja za oko 15%. Isto tako, takozvani ML (machine learning) je povećan za 3,6 puta u odnosu na prethodni model.

Mali-G31 GPU je prvi ultra efikasni grafički procesor koji je razvijen u novoj i inovativnoj Bifrost arhitekturi. Ujedno je i ARM-ov najmanji procesor koji podržava OpenGL ES 3.2 i novi Vulkan API. Spomenimo kako je oko 20% manji i oko 20% efikasniji od Mali-G51.

Mali-D51 DPU je prvi “display processor” koji je razvijen u Komeda arhitekturi, a osigurava čak 30% manju potrošnju energije u odnosu na prethodni model Mali-D71. Isto tako, latencija memorije je popravljena za 50%, a u kombinaciji s Assertive Display 5 omogućuje i podršku za HDR.

I na kraju, Mali-V52 VPU je nasljednik modela Mali-V61 je 38% manji, omogućuje 4K@60fps kodiranje i dekodiranje, 20% bolju kvalitetu.

Više pročitajte na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.