ARM Cortex-R8 novi vrhunski procesori i 5G modemi u prodaji već ove godine?

Fotografija članka: ARM Cortex-R8 novi vrhunski procesori i 5G modemi u prodaji već ove godine?

ARM je najavio svoj najnoviji vrhunski procesor iz “R” serije. Radi se o ARM Cortex-R8 procesoru s 4 “real time IP” jezgre, a koji se temelji na ARMv7-R arhitekturi.

Oglas

U osnovi bi ovaj procesor trebao ponuditi dvostruko bolje performanse u odnosu na svog prethodnika, Cortex-R7 procesor, ili bolje rečeno CPU. Može se konfigurirati tako da ima jednu, dvije, tri ili četiri koherentne jezgre, te će podržavati više interne memorije (TCM) – do 1 MB za instrukcije i do 1 MB za podatke.

Ono što nas je možda i više zaintrigiralo je nešto drugo. Naime, ARM Cortex-R8 će podržavati modele za 5G mreže u onoj najvišoj LTE kategoriji, odnosno u takozvanim LTE Advanced i LTE Advanced Pro kategorijama, za koje vjerujemo kako ste već čuli.

Isto tako, ovaj će procesor biti idealan za uređaje za masovnu pohranu, kao što su Solid State Drives (SSD) ili Hard Disk Drives (HDD). Novi je ARM Cortex_R8 CPU već dostupan za licenciranje, a očekuje se kako će se prvi uređaji koji će ga imati pojaviti već 2016. godine.

Više na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.