Arctic Smart Charger 8000 recenzija – rješenje problema punjenja baterija

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Arctic Smart Charger 8000 recenzija – rješenje problema punjenja baterija

Imati višestruki punjač u svojoj kućnoj kolekciji danas je i više nego neophodno. Ako je k tome još i inteligentan, kao što je Arctic Smart Charger 8000, tada više nećete imati problema.

Oglas

Živimo u vrijeme kada je sve drugačije. U pokretu smo, mobilni. Nosimo svoj društveni život i posao sa sobom i to nam se sviđa. Kada je ekipa iz Microsofta prije nekoliko godina rekla kako ćemo u današnje mobilno vrijeme imati po 5-6 mobilnih uređaja moramo priznati kako smo se na to nasmijali. Danas nam to više nije smiješno jer smo uvjereni kako mnogi koji ovo čitate sigurno imate dva ili više smartfona ili tableta. Mnogi imaju stariji i noviji model, no staroga se neće riješiti, on i dalje radi.

Sve te uređaje treba puniti, neke svakodnevno, neke nešto rjeđe. Svaki uređaj ima svoj punjač, a zamislite hrpu punjača na jednom mjestu. Koji je čiji? Traži, traži… uh, krivi… ima li neko bolje rješenje? Ima, naravno. Trebali biste imati nešto ovako. Arctic Smart Charger 8000 je u prijevodu višestruki inteligentni brzi punjač. Što to znači?

Ovu recenziju čitate u pravo vrijeme, u vrijeme mobilnih uređaja kod kojih je važno brzo punjenje. Sjećate se – u pokretu smo, uvijek nekud žurimo. Stvar se može zakomplicirati ako su vam se istovremeno ispraznila dva uređaja i treba ih brzi napuniti, što onda? Rekli smo vam – rješenje je Arctic Smart Charger 8000. Koristimo ga već neko vrijeme za punjenje naših uređaja i možemo vam reći kako je odlično rješenje koje će vam sigurno pomoći u vašim svakodnevnim “mukama po punjenju”. Mi smo svoj primjerak nabavili sa , ali znamo da ga možete nabaviti i u Hrvatskoj (kada smo ga mi kupovali nije bio dostupan kod nas).

Brzi unboxing…

Nemamo tu što puno filozofirati – u kutiji se osim samog punjača nalazi i strujni kabel, kao i kratke upute o korištenju. I to je to, unboxing je gotov… :)

Smijemo li koristiti neki drugi punjač osim originalnog?

E, to je jedan od mitova o punjenju baterije. I danas ćete čuti kvazi-savjete u kojem vas neupućeni upozoravaju kako “…ne smijete puniti smartfon ili tablet bilo kojim punjačem osim onim koji dolazi u kutiji sa samim uređajem”. Netočno.

Svakako preporučujemo da pročitate i naše malo istraživanje o , sve će vam biti jasnije. Ukratko, itekako je dozvoljeno korištenje punjača nekog drugog proizvođača (third party) pod uvjetom da se radi o kvalitetnom i provjerenom proizvođaču.

Upravo u tu kategoriju spada Arctic Smart Charger 8000, punjač koji je kvalitetan, inteligentan, podržava brzo punjenje i može puniti do čak 5 uređaja istovremeno!

Kako stvari funkcioniraju?

Vrlo jednostavno. Punjač ima 5 USB ulaza na koje možete spojiti uređaje koje želite puniti. Ukupne je jačine 8000 mA (8A), a praktički je kompatibilan sa svim uređajima koji se pune na ovaj način.

Zašto kažemo da je inteligentan? Različiti uređaji imaju različite baterije različitih kapaciteta i različitih načina punjenja. Arctic Smart Charger 8000 može prepoznati maksimalnu “amperažu” kojom može puniti pojedini uređaj i isporučit će maksimalnu jakost struje za vaš uređaj tako da će vrijeme punjenja biti kraće.

Drugim riječima, ovaj punjač bi mogao puno brže puniti vaš uređaj. Primjerice, ako ste uz uređaj dobili punjač 5V/1A, a ako vam Arctic Smart Charger 8000 može isporučiti više od 1A (u pravilu može), tada će se vaš uređaj brže napuniti. Stvar ne može biti jednostavnija!

Zašto kažemo da je univerzalan? Zato što može puniti praktički sve uređaje koji se mogu spojiti na USB ulaz. Ne samo tablete i smartfone, nego i pametne satove, pametne narukvice i sve druge uređaje koje možete spojiti na USB. I to ponovo maksimalno mogućom brzinom.

Sami ulazi na ovom punjaču su “inteligentni” – prepoznaju koji ste uređaj spojili (Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei, Blackberry, Motorola, Sony, Nokia, Lenovo ili bilo koji drugi) te će kroz USB kabel propustiti maksimalno dozvoljenu struju kako bi punjenje bilo što kraće. I to do 5 uređaja istovremeno!

Primjerice, ako spojite istovremeno 3 tableta i 2 smartfona, punjenje će ići maksimalnom brzinom (8 A odnosno 8000 mA), što štedi vaše dragocjeno vrijeme. Neki će se možda pitati – a što ako se istovremeno puni 5 uređaja i svi podržavaju brzo punjenje od 2A? Ne brinite, punjač ima integriran sustav koji osigurava stabilno punjenje i ne može doći do pregrijavanja, zato su ga i nazvali “pametnim punjačem”. Standardna amperaža koju propušta je 10A, iznad toga se pali “limiter”, dok standardno puni na maksimalnih 8A.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Zaključak

Arctic Smart Charger 8000 je “must have” uređaj. Univerzalan je i puni sve uređaje, inteligentan je i prepoznaje kojom se maksimalnom brzinom može puniti vaš uređaj, te na kraju može puniti više uređaja odjednom. Zbog svojih malih i kompaktnih dimenzija te kvalitetnih materijala svidjet će se svima, a i možete ga smjestiti gdje god želite.

Možete ga koristiti na radnom mjestu, strpati ga u torbu i odnijeti doma, ili ga koristiti u putu, na nekim konferencijama, na odmoru, gdje god želite. A i ruši mit o tome kako se navodno ne bi trebali koristiti neki drugi punjači od originalnog. Upravo suprotno – ovaj je punjač bolji i sigurniji od velike većine punjača koji dolaze u pakiranju s mobilnim uređajima.

Smart Charger 8000 se već sada prodaje na po cijeni od 34,99€, za sve vas koji ovo čitate izvan Hrvatske. Mi ga u Hrvatskoj možemo kupiti u (s PDV-om):
po cijeni od 141,55 kuna
cijeni od 140,00 kuna

Arctic Smart Charger 8000 Fast Charger za sve USB uređaje – osnovne karakteristike:

•    tehnologija pametnog punjenja koja garantira maksimalnu kompatibilnost
•    inteligentno prepoznavanje spojenih uređaja i punjenje maksimalnom brzinom
•    ukupni izlaz 8 A (8000 mA)
•    stabilni napon koji osigurava brzo punjenje
•    osiguranje protiv pregrijavanja
•    kompaktnih dimenzija, pogodan za korištenje u domu, na poslu ili na putu
•    AC kabel dužine 1 metra dovoljan za pristup svim utičnicama
•    minimalna efikasnost – 83%
•    u skladu s važećim CE sigurnosnim standardima
•    garancija 2 godine

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.