Arctic S111 BT zvučnici recenzija – sviraju gdje god želite!

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Arctic S111 BT zvučnici recenzija – sviraju gdje god želite!

Novi zvučnici koje smo testirali osvojili su nas svojim zvukom, kompaktnim izgledom i povoljnom cijenom. Prvi predstavljamo Arctic S111 BT bežične Bluetooth zvučnike za mobilne uređaje.

Oglas

Što vam najviše nedostaje na vašim mobilnim uređajima? Naravno, dobar i jak zvuk. Koliko se god proizvođači smartfona i tableta trudili u svoje mobilne uređaje ugraditi dobar zvuk, to je praktički nemoguće. Razlog? Pa, gdje ćete ga smjestiti?

Slično kao i kod kamera, odnosno fotoaparata, i za zvučnik morate imati prostora. Istina, kamere su sve naprednije na mobilnim uređajima, no one se ne mogu nikako mjeriti s velikim objektivima DLSR-ova. Slično je i sa zvukom. U pravilu veći zvučnik ima bolji zvuk, iako neke nove tehnologije omogućuju i da manje membrane bolje diši u pružaju odličan zvuk. Podvucimo crtu i recimo – veće je ipak bolje.

S druge strane, ako je zvučnik prevelik, tada nije prenosiv. A uvijek vam treba nešto malo, kompaktno, a jako. Kako pomiriti sve te zahtjeve u jednom uređaju? Vrlo teško. Ili nije? Srećom, prijatelji iz švicarske tvrtke Arctic su nam poslali Arctic S111 BT bežične zvučnike koji bi mogli zadovoljiti sve nabrojene kriterije.

S obzirom da smo u EU, zvučnici su stigli za dan-dva. Poigrali smo se s njima, isprobali ih, a naše dojmove možete pročitati u ovoj mini recenziji. Uglavnom, testiranje smo završili s osmjehom na licu :)

Već ste nas vjerojatno upoznali i znate kako Racunalo.com portal nudi uvijek nešto više od drugih. Volimo isprobati i neke druge uređaje za koje mislimo da bi vam se mogli svidjeti. Tako smo prvi u Hrvatskoj i regiji isprobali o Arctic S111 BT bežične Bluetooth zvučnike. Ipak, prvo ćemo vas ukratko upoznati s kompanijom Arctic.

Tko je Arctic?

Arctic je kompanija u privatnom vlasništvu, a dolazi nam iz Švicarske. Naravno, imaju svoj ured u Hong Kongu u Kini, kao i poslovnice u Njemačkoj, SAD-u. Specijalizirani su za proizvodnju i distribuciju jakih i tihih hladnjaka za računala i grafičke kartice po čemu su i najpoznatiji, a i jedan od vodećih svjetskih proizvođača.

Arctic svoje proizvode prodaje u 45 zemalja širom svijeta. Vlasnici su pregršt patenata koji omogućuju veću efikasnost i smanjenu buku, što dovodi i do ugodnijeg rada na računalima. Do 2009. godine to im je bio praktički jedini posao, a od 2010. godine su djelatnost proširili na još neke periferije kao što su zvučnici, slušalice, USB punjači, miševi, baterije, nosači za monitore,…

Kako kažu za sebe, pokušavaju uvijek ponuditi što je više moguće za vaš novac. Više o kompaniji Arctic potražite na .

Dizajn

Krenut ćemo od same kutije. Mala je i kompaktna, kombinacija plavo bijelih boja. U kutiji praktički više nema mjesta, puna je kao šipak, skoro niti iglu više ne možete ubaciti. Kada je otvorite, pronaći ćete komplet zvučnika (2 komada), zatim standardni 3,5 milimetarski stereo audio kabel, USB / microUSB kabel, kućište za nošenje zvučnika, te vrlo jednostavne upute za rad na više jezika (engleski, njemački, francuski, poljski).

Većini vjerojatno neće trebati upute za rad, no dobro ih je imati iz vrlo jednostavnog razloga što će vam u samo nekoliko koraka objasniti kako zvučnike možete spojiti bežično na primjerice vaš smartfon ili tablet. Naravno, podržani su i Android i iOS uređaji. O samom spajanju zvučnika možete pročitati nešto kasnije.

Sami zvučnici dolaze u vlastitoj kutini. Imate ih dva, oba su jednako kockasti, sa sitnom razlikom – desni ima kontrolne tipke sa stražnje strane koje su prilično velike, tako da možete napamet vrlo jednostavno pojačati ili stišati zvuk. Inače, Arctic S111 BT zvučnici dolaze u više boja – crnoj, bijeloj, plavoj, roza i zelenoj.

Sa stražnje strane ćete primijetiti jedan obavezan kabel – on spaja lijevi i desni zvučnik. Ako se sjećate, spomenuli smo kako imati u kutiji i dodatni USB kabel, on će vam poslužiti za punjenje baterije zvučnika. Inače, baterija je litij-polimerska i kapaciteta 2000 mAh, što je dostatno za oko 12 sati rada. Naravno, ako svirate nešto tiše trajat će duže, no i pri maksimalnoj snazi bi trebali trajati pola dana. Nakon nekoliko pražnjenja i punjenja zaključili smo kako je to otprilike točno – svirali su nam oko 11 i pol sati, što je pohvalno. Puni se ook 4-5 sati.

S donje strane zvučnika pronaći ćete i četiri gumene nožice, ako imate zvučnike na stolu neće se klizati, a i sam će zvuk biti bolji jer nema neželjenih vibracija (pogotovo ako ih pojačate).

Ono što nam je možda malo zasmetalo je činjenica što membrane zvučnika nisu zaštićene. S obzirom da ćete ih vjerojatno često nositi sa sobom, postoji velika vjerojatnost da prilikom vađenja iz kutije uhvatite za membranu i oštetite je. Zato budite oprezni.

Inače, sama kutija je prilično zgodna i čvrsta. U nju stanu oba zvučnika te svi pripadajući kablovi koje ćete smjestiti u posebnu mrežastu pregradu. Bez kutije njihova prenosivost bi bila vrlo upitna, bez obzira na njihove dimenzije.

A kada već spominjemo dimenzije, evo ih – zvučnici su 70 x 70 x 70 milimetara (svaki zvučnik), te su teški 432 grama (zajedno). Dobro je to što nisu prelagani. Zašto? To znači da je zavojnica u zvučniku jaka, nije unutra stavljeno neka “jeftinjoza” koja daje plehnati zvuk.

Kako se spajaju Arctic S111 BT zvučnici?

Vrlo jednostavno, sve piše u kratkim uputama. Uglavnom pravilo je slično i na Androidu i iOS-u. Zvučnike možete spojiti na dva načina – žičano i bežično. Prvi način nećemo objašnjavati – sve što trebate je spojiti 3,5 inčni kabel u zvučnike i uređaj s kojeg reproducirate glazbu i to je to. Kod bežičnog spajanja postupak je tek neznatno kompliciraniji.

Postupak bežičnog spajanja:
1. Uključite zvučnike – kada LED diode počnu svijetliti plavo-crveno, to znači da čekaju “uparivanje” s uređajem
2. Uključite Bluetooth na vašem mobilnom uređaju
3. Kada vaš mobilni uređaj prepozna zvučnike (po nazivu), stisnite tipku za povezivanje. Ako ih ne prepozna automatski, stisnite tipku za traženje Bluetooth uređaja
4. I to je to! Uživajte u odličnom zvuku iz Arctic S111 BT bežičnih zvučnika!

Tko ih može koristiti, i gdje?

Prvo logično pitanje koje se nameće je – gdje se mogu koristiti? Odgovor je – svugdje! S obzirom na svoje dimenzije, kompaktnost i čvrstu kutiju u kojoj ćete ih prenositi (a koja dolazi u kompletu) možete ih koristiti na pikniku, uz roštilj, na plaži, odnosno na svim lokacijama gdje je dobro društvo, a gdje nemate pristup struji. Čak i ako imate struje, ne vjerujemo da ćete puštati glazbu sa smartfona.

Arctic S111 BT bežični zvučnici vam daju tu slobodu, možete ih koristiti gdje želite. I što je najbolje – imaju dovoljno snage tako da vam neće trebati nikakvo dodatno “ozvučenje”, pojačalo, bilo što. Sve što trebate je “upariti” ih preko Bluetootha s vašim smartfonom, tabletom, prijenosnim računalom ili bilo kojim drugim uređajem koji podržava USB i oni će odmah veselo zasvirati.

S obzirom da dolaze u više boja, rado će ih koristiti i muško i žensko, i mlado i staro, nema ograničenja. Sam je zvuk bogat i pun, ima basa, tako da nećete imati potrebe nešto drugo spajati. Naravno, možete ih koristiti i kao vanjske zvučnike na računalu.

Zaključak

Zgodni su, simpatični, dobro sviraju, što vam više treba? Arctic S111 BT bežični Bluetooth zvučnici su ispunili naša očekivanja. Vrlo ćemo ćete ih rado koristiti, gdje god krenuli, postat će vam vjerni pratilac. Zbog svojih kompaktnih dimenzija vrlo ćete ih lako strpati u svaku torbu.

Dobre strane zvučnika svakako je sam zvuk, vrlo solidna izdržljivost baterija i njihova prenosivost. I sama je kutija vrlo čvrsta i štitit će ih od svih mehaničkih udaraca. Možete ih staviti u travu, na pijesak, na neku stelažu, gdje god hoćete. Uopće se ne zagrijavaju i rade stalno besprijekorno.

Ono što bismo voljeli je vidjeti na njima i “zaštitu” ispred membrana zvučnika, neku žičanu, rebrastu. Sigurno je sigurno. Isto tako, voljeli bi i da su vodootporni, kada su već “terenci”.

Inače, postoje dva modela B111 zvučnika, razlikuju se u načinu povezivanja – Arctic S111 M zvučnici se spajaju preko standardnog audio kabela, dok Arctic S111 BT zvučnike spajate i preko kabela ili preko Bluetooth veze, kako želite. Više o oba modela možete pronaći na službenim stranica:

Arctic S111 M i Arctic S111 BT zvučnici se prodaju po cijeni od 39 eura (M) odnosno 49 eura (BT), a prodaju se u dućanima , , . Svi su dućani u EU, ne trebate plaćati nikakav dodatan porez niti carinu, a stižu vam za dan-dva. Naravno, garancija na zvučnike je 2 godine.

Imamo dobru vijest!!! Upravo smo bili na njihovim stranicama i vidjeli kako je cijena zvučnika osjetno pala na današnji dan – samo 29,99 eura! Ako ste ih namjeravali kupiti, sad je prilika :) Sami provjerite na .

+ Hvalimo
+ prenosivost, male dimenzije, lagani
+ prilično dobar i jak zvuk
+ dodatna kutija za nošenje
+ cijena

– Zamjeramo
– membrana zvučnika je otvorena, lako ih je mehanički oštetiti
– kutija za nošenje nema nikakvu mogućnost “kačenja” za remen
– nisu vodootporni
– otisci prstiju

Arctic S111 BT – tehnički detalji:
Impedancija: 4 Ω
Izlazna snaga: 4W (2W x 2) RMS
Baterija 2000 mAh, litij-ion polimerska
Ulazna snaga za punjenje: DC 5V, 1A, microUSB
Vrijeme punjenja: 4-5 sati
Vrijeme rada (sviranja): oko 12 sati
Povezivost: Bluetooth 4.0, 3,5 inčni audio kabel

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.