Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 Headset recenzija – slušalice za svakoga!

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 Headset recenzija – slušalice za svakoga!

Nove slušalice koje su nam došle dolaze iz švicarske kompanije, Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0, namijenjene su za one koji uživaju u životu u pokretu. I mi smo uživali testirajući ih!

Oglas

Malene i lagane, ove slušalice možete koristiti praktički kada i gdje god želite. U našem testu smo otkrili kako su vrlo praktične za nošenje, te će njihovim vlasnicima pružiti pravi glazbeni užitak, uz mogućnost odgovaranja na telefonske pozive. Isto tako, samo je održavanje vrlo jednostavno, o čemu ćemo nešto više reći kasnije.

Namjera nam je upoznati vas sa ovim simpatičnim slušalicama koje smo nabavili u živopisnoj zelenoj boji, no vi možete odabrati i neku drugu od ponuđenih – crnu, bijelu, plavu, roza i ljubičastu.

Unboxing i vanjski izgled

U malenoj i kompaktno složenoj kutiji, na kakve smo već navikli od kompanije Arctic, nalaze se ove simpatične Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 slušalice. U našem laganom “unboxingu” u kutiji smo pronašli nešto reklamnog materijala i kratke upute na engleskom jeziku, te malenu simpatičnu torbicu za nošenje u kojima se nalaze slušalice.

Sama je torbica vrlo čvrsta, tako da ćete je moći staviti u svaku torbicu i nesmetano ih koristiti kada to poželite. Same su slušalice vrlo fleksibilne, tako da ih možete složiti kako bi stale u kutiju, što nam se svidjelo. Sama kutija ima i gumu za nošenje u boji slušalica, a u samoj kutiji smo pronašli i USB kabel bijele boje koji služi za punjenje baterije.

Sam izgled Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 slušalica je vrlo lijep, ergonomski su oblikovane i idealne za one koji vole trčati, biciklirati, vježbati i kretati se. Kako se postavljaju na uši možete vidjeti na slici niže, a moramo vam reći da su vrlo ugodne za nošenje i gotovo da ih i nećete osjetiti na sebi.

Naime, zbog njihovog ergonomskog dizajna, kompaktnih dimenzija, finih mekanih materijala i male težine od samo 78 grama bit će praktički neprimjetne na vašim ušima. Primjerice, žene s dugom kosom, kada prebace kosu preko ušiju, u potpunosti mogu pokriti slušalice tako da se ne primijete, iako se radi o on-ear slušalicama, dakle onima koje idu na uši. Simpatično :)

Većina on-ear slušalica nisu praktična za nošenje dok primjerice trčite, vozite bicikl ili ste na nekoj od sprava za vježbanje, jer ćete imati osjećaj kao da će svaki tren pasti s ušiju. S druge stane “in-ear” slušalice u ušima mogu nakon nekog vremena iritirati, ali se isto tako mogu i “napiti znoja” i drugih ušnih nečistoća.

Upravo ovaj izgled i način postavljanja Arctic P324 BT slušalica omogućuje vam nesmetano uživanje u kretanju i istovremeno slušanje vaše omiljene glazbe. Isto tako, samo održavanje je vrlo jednostavno – naime možete odvojiti dio slušalica koji ide na uši i oprati ga od znoja i prljavštine. Samo skidanje i postavljanje ne može biti jednostavnije, jer je u taj dio ugrađen magnet.

Sve komande se nalaze na jednoj od slušalica – u sredini je tipka za paljenje nakon čega se slušalice odmah postavljaju u mod za “uparivanje”, zatim tipke za pojačavanje i stišavanje zvuka, odnosno tipke za skakanje na pjesmu ispred ili iza. Tipka za paljenje služi i za primanje telefonskih poziva, te za pauziranje pjesme koja trenutno svira. Na rubu slušalica ispod plastičnog dobro skrivenog poklopca nalazi se USB ulaz za punjenje baterije.

Čini nam se kako su idealno rješenje slušalice koje idu na uši, ne pritišću vas, a opet su sigurne od spadanja s glave. Upravo su tako dizajnirane ove Arctic P324 BT slušalice. Zgodno :)

Kako rade slušalice?

Vrlo jednostavno, pa to su slušalice :) Kako se radi o bežičnim slušalicama, preko Bluetooth 4.0 veze ih jednostavnim uparivanjem spajate s vašim mobilnim uređajem. Slušalice možete upariti s praktički bilo kojim uređajem koji podržava Bluetooth – pametnim telefonima (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry), tabletima, pa čak i prijenosnim računalima. Čim prođe taj proces, slušalice su spremne za rad. Podsjećamo kako Bluetooth signal ima domet do 10 metara. Možda može i više, ali na ovoj će udaljenosti raditi besprijekorno.

Ranije smo spomenuli kako se na jednoj od slušalica nalaze sve kontrolne tipke. U samim slušalicama se nalazi litij-ion polimerska baterija od 400 mAh koja će izdržati i do 20 sati rada, što je pohvalno. Arctic P324 BT slušalicama ne smeta voda (ako padne kiša na njih) kao niti znoj, to vrijedi još jednom spomenuti.

Ono što vas sigurno zanima je – kakav je zvuk? Kvalitetan, to možemo odmah reći, vrlo nas je ugodno iznenadio, a s odličnim balansom visokih i dubokih tonova. Ono što bismo voljeli je da je zvuk nešto jači, no za one koji ne vole buku u ušima, snaga koju izvlače slušalice je sasvim dovoljna za ugodno slušanje.

Zgodna funkcija ovih slušalica je mogućnost primanje telefonskih poziva zahvaljujući ugrađenom mikrofonu. Smo stisnete onu srednju tipku za paljenje i kreće telefonska komunikacija. Kraj  telefonskog razgovora je kada ponovo stisnete srednju tipku za paljenje. I to je to :)

Što reći na kraju?

Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 slušalice su vrlo zgodan dodatak koji ćete rado nositi sa sobom, jednostavno zato što su praktične, odlično rade i imaju i vlastitu kutijicu za nošenje. Stanu u svaku torbicu, ruksak i samo montiranje i održavanje je “peace of cake”, ne može biti jednostavnije.

Radi se o još jednim slušalicama koje osim uživanja u glazbi omogućuju svojim vlasnicima i nesmetanu komunikaciju. Sve što trebate je upariti ih sa vašim mobilnim uređajem, a sve ostalo ide samo po sebi. Sviđa nam se njihov dizajn, žive boje i praktičnost. Iako se na prvi pogled čine krhke, to nije tako, vrlo su čvrste i izdržat će sve vaše zahtjeve.

Zvuk je kvalitetan i bogat visokim i niskim tonovima, a mala zamjerka ipak ide na račun jačine zvuka. No, kao što smo rekli, ako ne volite bubnjanje u ušima, ove će vas slušalice itekako zadovoljiti. I ono što je sigurno – s njima ćete biti viđeni, bez obzira koju boju odaberete.

Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 slušalice možete pronaći u prodaji na , cijena je 34,95 eura, imaju garanciju dvije godine i dolaze u više boja – crna, bijela, plava, roza, ljubičasta i zelena. Sve detalje o kupovini, kao i dodatne informacije o ovim vrlo zanimljivim slušalicama potražite u Arctic webshopu na .

Inače, već smo testirali nekoliko proizvoda tvrtke Arctic, svi su vrlo kvalitetni, a recenzije možete pronaći na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Arctic P324 BT Sports Bluetooth 4.0 slušalice – tehničke karakteristike:

–    VRSTA PROIZVODA: bežične slušalice, on-ear
–    TEŽINA: 78 grama
–    FRKVENCIJSKI RASPON: 18 – 22 KHz
–    IMPEDANCIJA 22 ohma
–    POVEZIVOST: Bluetooth 4.0 (udaljenost do 10 metara)
–    BATERIJA: 400 mAh (do 20 sati rada, do 400 sati na čekanju)
–    BOJE: crna, bijela, plava, roza, ljubičasta i zelena
–    DODATNO: vodootporne, otporne na znojenje
–    GARANCIJA: 2 godine
–    U PAKETU: slušalice, kutija za nošenje, USB kabel, upute na engleskom jeziku

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.