Archos Smart Home platforma – nije tablet nego puno više

Fotografija članka: Archos Smart Home platforma – nije tablet nego puno više

Francuska je kompanija ovu platformu najavila još u prosincu 2013. godine, a ovo je samo nastavak priče, i to onaj konkretan. Predstavljamo Archos Smart Home.

Oglas

Platforma se ovih dana pojavila u prodaju na nekim tržištima, a u punom smislu riječi ovo je platforma. Ako ste pomislili kako je ovo tablet, nije točno. I mi smo to pomislili, ali u Archosu kažu kako je Archos Smart Home u stvari bežični kućni automatski sustav. Ono što je točno vezano uz tablet je kako se na tabletu (koji je sastavni dio platforme, neka vrsta hub-a) prikazuju svi podaci.

Inače, za komunikaciju i rad koristi nadograđenu Bluetooth Smart inačicu. I sami znate kako Bluetooth ima domet do 10 metara, no Archos Smart Home će hvatati signal i na dvostruko većoj udaljenosti. Istovremeno možete spojiti do 13 uređaja, bilo kakvu vrstu elektronike koja podržava Bluetooth, pa čak i elektronska garažna vrata.

Archos Smart Home platforma

Centralni dio Archosovog Smart Home Starter Packa (osnovni paket) sadrži 7 inčni tablet koji radi na Android 4.2 JellyBean OS-u, 2-jezgrenom Rockchipovom RK3168 procesoru na 1,2 GHz, te ima 1 GB RAM-a. U paketu su i 2 bežične kamere, 2 detektora pokreta i 2 uređaja za mjerenje vremenskih uvjeta. Sve podatke koje očitavaju ovi vanjski uređaji mogu se pročitati preko tableta.

Pitanje je samo za što vam treba Archos Smart Home platforma – kao sigurnosni sustav, vremenska stanica ili nešto treće: Sve podatke možete vidjeti i na video streamingu.

Sigurno vas zanima koliko Archos Smart Home platforma košta. Vjerovali ili ne, samo 249$. Svaki od vanjskih uređaja odnosno kamera košta dodatnih 24,99$.

Archos Smart Home platforma

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.