Archos G9 će dobiti Android 4.0 Ice Cream Sandwich u 2012.

Fotografija članka: Archos G9 će dobiti Android 4.0 Ice Cream Sandwich u 2012.

Naravno, radi se o jednom od jeftinijih tablet uređaja koji će imati softverske mogućnosti kao skuplji high-end uređaji, no po hardverskim performansama je nešto slabiji i nešto manje kvalitete, ali zato cijenom itekako pristupačan. U stvari, ako ste primijetili jednu zanimljivu činjenicu, a to je da low-end tvrtke kao što su Huawei i Archos uspijevaju ovakve stvari na tržište "izbaciti" prije razvikanijih divova kao što su Samsung ili ASUS. Čak je i Motorola najavila izlazak svog tableta na novom Androidu, ali vjerojatno zahvaljujući Googleu koji ih je kupio pa je logično da gura svoj OS na svom hardveru. Nemojte se začuditi ako se ovakve stvari počnu češće događati, odnosno da kompanije kao ZTE, Pantech, Huawei ili Archos ranije izbace neke novitete od "bogatije" konkurencije.

U međuvremenu spomenimo i kako će se prije Božića pojaviti i Archos Turbo edicija tableta po cijeni od 469$, a koji će biti nešto pojačan – imat će TI OMAP (Texas Instruments) 2-jezgreni procesor na 1.2GHz te 512MB RAM-a.

Standardni Archos G9 ima 10,1 inčni ekran rezolucije 1280×800 točaka i dolazi sa 16 GB prostora za pohranu podataka. Možda vam se cijena učini malo previsoka, ali ne zaboravite koliko košta iPad 2. I naravno, dobit ćete Android 4.0. Ipak, ne možemo se oteti dojmu kako Google, kako naš narod kaže "mic po mic", zaraditi na svom operativnom sustavu. Naravno, oni kažu da je besplatan i plaćate samo uređaj, ali tko zna koji postotak u cijeni uređaja ide za OS. Razmislite…

Archos G9 će dobiti Android 4.0 Ice Cream Sandwich u 2012.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.