Apple Watch Series 2 službeno predstavljen, radi na novom watchOS 3

Fotografija članka: Apple Watch Series 2 službeno predstavljen, radi na novom watchOS 3

Na posebnom eventu održanom u Bill Graham Civic centru San Franciscu, Apple je predstavio svoje nove pametne telefone, iPhone 7 i 7 Plus. No, cijela je priča započela s novom generacijom Apple Watch pametnog sata.

Oglas

Kako kažu, ovo je trenutno drugi najpopularniji brend, te najprodavaniji pametni sat u svijetu. Novi new Apple Watch Series 2, što mu je puni naziv, radi na isto tako novom watchOS 3 operativnom sustavu koji uključuje pregršt novih funkcija i mogućnosti. Ugrađene su kako one klasične aplikacije tako i one za zdravlje i fitnes.

Pronaći ćete mogućnost Quick SOS poziva, slanje poruka, uključujući i one na kineskom jeziku što je vrlo važno za Apple. Naime, s prošlom iPhone 6 generacijom im je prodaja u Kini osjetno porasla, tako da puno očekuju i od nove generacije uređaja, a što vrijedi i za Apple Watch.

Ono što će se svidjeti ljubiteljima igre Pokemon GO, ona će biti dostupna i na Apple Watch platformi (video niže). E sad, je li to dobro ili nije nećemo komentirati, vjerojatno ste u posljednjih mjesec dana čitali puno negativnih napisa o ovoj igri, tako da je javnost prilično podijeljena. No, činjenica je kako igra ima ogroman broj igrača koji se stalno povećava, a zarada autora igre se računa u stotinama milijuna dolara.

Što se tiče dizajna, i dalje su zadržali četvrtasti izgled, te ergonomski zakrivljene rubove. Novi je pametni sat i vodootporan, tako da ga ne morate skidati kada idete na plivanje ili ronjenje do dubine od 50 metara. Kažu kako sam zvučnik može “izbaciti” vodu koja uđe u uređaj. Kućište je čelično, a postoji i inačica sa keramičkim kućištem koje je navodno četiri puta čvršće od čelika.

Predstavili su i posebnu NIKE inačicu Apple Watch pametnog sata kojeg ćete prepoznati i po posebnoj boji, odnosno vidjeli ste ga na slici iznad. Naravno, na njemu je još veći naglasak na aplikacijama za sportske aktivnosti i zdravlje.

I za kraj cijena. Apple Watch Series 2 će se prodavati po cijeni od 369$, dok prvom modelu pametnog sata cijena spuštena na 269$. Novi će se Appleovi pameti satovi pojaviti u prodaji u listopadu, dok prednarudžbe kreću već slijedećeg tjedna.

Na istom je eventu Apple predstavio i svoje nove pametne telefone – iPhone 7 i iPhone 7 Plus, o čemu smo opširno pisali, a što možete pročitati na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.