Apple ulaže u Corning i njihov Gorilla Glass

Fotografija članka: Apple ulaže u Corning i njihov Gorilla Glass

Dugogodišnji Appleov dobavljač zaštitnog sloja stakla koji štiti zaslone i kućišta naših mobilnih ljubimaca, Corning, će dobiti 200 mil. $ od ukupno milijardu dolara koje Apple planira uložiti u razvoj.

Oglas

Ljubav Applea i Corninga traje već dugi niz godina, a ova financijska injekcija će svakako podići suradnju na novu razinu, budući da je namijenjena za istraživanje i razvoj, kapitalna ulaganja i proizvodnju unutar Corninga.

Corning je sjajan primjer dobavljača koji nastavlja uvoditi novine, i jedan su od naših dugogodišnjih dobavljača. Partnerstvo je započelo prije 10 godina sa prvim iPhoneom a danas bilo koji kupac iPhonea ili iPada koristi zaštitno staklo proizvedeno u Americi. Iznimno smo ponosni na ovu suradnju te nastavljamo ulagati u Corning koji ima bogatu tradiciju stvaranja inovativnih proizvodnih praksi.

  • Jeff Williams, CFO tvrtke Apple

Apple je inicijativu objavio prošloga tjedna, pod imenom Fond za naprednu proizvodnju, a na preostali dio kolača koje Apple ulaže imaju pravo prvenstveno Appleovi dobavljači i partneri unutar Amerike. Također, Apple tvrdi da bi ova inicijativa trebala osigurati ukupno 2 milijuna poslova, uključujući i 450.000 poslova u tvrtkama dobavljačima Applea.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.