Apple Swift novi programski jezik najveće iznenađenje za programere

Fotografija članka: Apple Swift novi programski jezik najveće iznenađenje za programere

Predstavljanje novih verzija operativnih sustava iOS 8 i OS X 10.10 su bile očekivane najave za WWDC 2014. Pravo iznenađenje je  objava Apple-ova programskog jezika Swift.

Oglas

Swift programski jezik će zamijeniti Objective C za stvaranje aplikacija za njihovu platformu. Tijekom prezentacije je promjenu opravdao činjenicom da Apple radi s Objektivnim C više od 20 godina i da mnogi programeri su željeli softver koji će im dozvoliti razvoj aplikacija korištenjem manje linija koda.

Apple Swift novi programski jezik najveće iznenađenje za programere 01

Apple se također pobrinuo naglasiti da oni koji su razvijali ili namjeravaju razvijati za iOS da neće morati koristiti isključivo Swift programski jezik. I dalje će oba programska jezika biti podržan od strane Applea. Inače, Swift programski jezik sadrži najbolje značajke C-a uz podršku za trenutne protokole i proširenja, te integrira obrasce za programiranje poput filtera što ga čini intuitivnijim i u skladu s razvojnim potrebama današnjice.

Apple Swift novi programski jezik najveće iznenađenje za programere 02
Zanimljiva je stvar  da Swift ima sposobnost za prikazivanje rezultata u stvarnom vremenu. Kada se završi pisanje bilo kojeg dijela koda, rezultati se odmah prikazuju što pomaže programerima lako pratiti i ispravljati pogrešake. Za sve dodatne informacije ako vas zanima programiranje za iOS možete s 500 stranica koja pruža sve potrebne informacije za razvoj u Swiftu i pronaći informacije na Appleovim stranicama namijenjenim  Ako nemate iTunes možete knjigu u .pdf formatu preuzeti .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.