Apple potvrdio rad na autonomnom sustavu za vozila

Fotografija članka: Apple potvrdio rad na autonomnom sustavu za vozila

Javna je tajna da div iz Cupertina već duže vrijeme radi na tehnologiji autonomnih vozila, međutim ta informacija do sada nije bila službeno potvrđena od strane kompanije.

Oglas

Sada je po prvi puta ova inicijativa potvrđena od strane glavnog izvršnog direktora kompanije Tima Cooka koji je izjavio kako Apple radi na projektu zasnovanom na umjetnoj inteligenciji koja bi trebala biti glavna pokretačka snaga autonomnih vozila. Dakle, Apple ne radi na svojem vlastitom automobilu već na kreiranju UI tehnologije koju će moći koristiti proizvođači automobila na svojim vozilima.

Neko su vrijeme postojale glasine kako Apple pokušava kreirati svoj vlastiti automobil, no te su tvrdnje sada pale u vodu. To je potvrdio i Tim Cook:

Mi se fokusiramo na autonomni sustav. To je vjerojatno jedan od najtežih UI projekata na kojima rade. Autonomija je za kompaniju nešto nevjerojatno uzbudljivo te ćemo vidjeti u kojem će nas smjeru ovaj rad odvesti.

Apple je započeo sa radom na „Projektu Titan“ 2014. godine i na tom je projektu zaposlio više od tisuću inženjera, no većina je inženjera napustila projekt do 2016. godine. Navodno je razlog bio taj što je Apple promijenio svoje ciljeve unutar programa te je od rada na razvoju električnog autonomnog vozila promijenio fokus  programa na razvoj autonomnog softvera za vozila.

Dakle, ukoliko uspije razviti ovakav autonomni sustav za vozila Apple će moći ući u partnerstvo sa postojećim proizvođačima automobila te će se u budućnosti vrlo vjerojatno vratiti razvoju vlastitog autonomnog vozila koje će biti u potpunosti integrirano sa uređajima baziranima na iOS operativnom sustavu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.