Apple Pencil i još neki zahtjevi za registracijom zanimljivih patenata

Fotografija članka: Apple Pencil i još neki zahtjevi za registracijom zanimljivih patenata

Prvi se odnosi na digitalnu stylus olovku koja će biti osjetljiva na dodir po svojoj cijeloj površini, a drugi se odnosi na pametne telefone i kako ih držite u rukama.

Oglas

Apple je ovog tjedna prijavio nekoliko zanimljivih patenata u američki patentni ured (US Patent and Trademark Office), od kojih nam se ova dva nekako čine najzanimljivijima. Prvi se odnosi na novu tehnologiju digitalnih stylus olovki. Kao što ćete moći vidjeti na slici niže, radi se o “multitouch” odnosno višestrukim senzorima po cijelom tijelu od kojih svaki ima određenu funkciju, te će prepoznati gdje je dodirujete prstima.

Primjerice, pomoću tih senzora moći ćete i klizati po ekranu (scroll), dok će rotiranje olovke u ruci imati neki drugi efekt. Ako je pak čvršće stisnete, može se promijeniti osjetljivost ili debljina zapisa. Isto tako, digitalna će olovka prepoznati i pod kojim kutom je držite, i to će imati neku funkciju.

Je li to novi Apple Pencil?

Drugi zanimljivi patent odnosi se na prikaz elemenata odnosno ikona u operativnom sustavu. Naime, iOS bi mogao prepoznavati u kojoj ruci držite iPhone, pa će u skladu s tim prilagođavati prikaz na ekranu, odnosno postavljati određene elemente na ekranu koji će vam biti nadohvat ruke, ili bolje rečeno prsta.

Još neki od zanimljivih patenata je vezani su  uz fleksibilne ekrane i tablete, no o tome ćemo nekom drugom prilikom…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.