Apple odustaje od svoga automobila, za sada

Fotografija članka: Apple odustaje od svoga automobila, za sada

Apple je odlučio da će do kraja 2017. godine donijeti konačnu odluku na koji će način pristupiti automobilima

Oglas

Projekt Titan je ime ovoga ambicioznog projekta kojim je želio donijeti revoluciju u auto industriju kao što ju je donio u mobilnu industriju. Ovaj odjel osnovan je 2014.godine i u cilj mu je bilo stvoriti po posebnom Appleovom ukusu i dizajnu. To je svojom rečenicom potvrdio jedan visokopozicionirani član Applea kada je rekao da je automobil ultimativni mobilni uređaj.

Čini mi se da Apple nije baš uvijek bio svjestan koliko je to kompleksan i težak zadatak, pogotovo ako uzmemo u obzir da bi Apple u slučaju proizvodnje svoga automobila morao ovisiti o nizu čimbenika i dobavljača, a vidjeli smo po nekim zadnjim primjerima da ako jedan dobavljač ne želi isporučiti svoje dijelove, na kraju cijeli proizvodni proces kasni i stane. Apple baš i ne voli ovisiti o nikome i sve mora biti po njihovom, tako da bi sigurno teško došlo do kompromisa. Sjetimo se samo koliko je dugo trebalo za suradnju , a iako su našli kompromis, sve je to na klimavim nogama i svako čuva svoje tajne.

Kako sada stvari stoje, Apple želi malo razmisliti o ovome projektu. Svake godine mogli smo pročitati da je barem jednom odgođeno nešto vezano za ovaj projekt, a čini se da je ovo prva konkretna informacija o odgodi. Glasine koje kruže govore da su u potpunosti odustali od proizvodnje svoga automobila, ali da će surađivati s nekim velikim imenima u auto industriji kako bi instalirali svoje sustave i omogućili podršku.

S druge strane u drugom smjeru idu i informacije iz , njihovog navodnog glavnog konkurenta, oni kažu da Appleov automobil nećemo ni vidjeti prije 2020. ( ako ga vidimo ) A tome u prilog idu priče da je Appleov odjel za istraživanje i razvoj dobio naputke da bi do 2020.g trebali završiti automobil. Sve je više očito da Apple ne zna što će s ovim projektom, pa ga je stavio na čekanje, jer previše je tu priča i oprečnih informacija, a Apple kao i uvijek tajnovito šuti.

Na čekanju su i tisuće zaposlenika zaposleni na ovome projektu. Stotine ljudi je dobilo nove zadatke, neki su otpušteni, a neki su bili sretni i ostali na neki način na ovome projektu. Oni sada rade na “autonomnim programima, senzorima i simulatorima za testiranje platforme u stvarnom okruženju“. Nije baš glamurozan posao kao rad na  Appleovom automobilu, ali bolje ikakav posao na tome području nego da prođu kao njihove kolege koji nisu imali toliko sreće

Što su informacije na internetu dostupnije, tako se sve više i Appleove tajne otkrivaju. Prije je bilo nemoguće išta konkretno saznati, a danas već znamo popriličan broj informacija o puno njihovih projekata.

Ni ovaj poprilično ambiciozan projekt nije izuzetak. Zbog toga i ima toliko različitih informacija. Apple ni sam ne zna sudbinu Projekta Titan pa ga je stavio na čekanje ( bar se tako priča ), nadamo se da neće odustati od njega, jer tko ne bi volio voziti auto koji ima veliki logo Applea na haubi? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.