Apple objasnio zašto Face ID nije radio na predstavljanju

Fotografija članka: Apple objasnio zašto Face ID nije radio na predstavljanju

Tokom , Craig Federighi pokušao je otključati novi iPhone X pomoću Face ID značajke, ali uređaj ga je ipak tražio upisivanje lozinke. Izvukao se uzevši drugi iPhone X.

Oglas

U službenoj izjavi, Apple se očitovao o tome što se dogodilo na prezentaciji. “Novinari su se zabavljali sa prezentacijskim uređajem prije predstavljanja i nisu shvatili da ih je Face ID cijelo vrijeme pokušavao autentificirati. Nakon što u tome nije uspio nekoliko puta, jednostavno se zaključao i tražio lozinku.” – kažu iz Applea.

Budući da iPhone X više nema senzor otiska prsta Touch ID, korisnici će se vjerojatno oslanjati na Face ID kao brz i jednostavan način otključavanja pa je iznimno važno da sustav bude pouzdan.

Ipak, upravo ova situacija s predstavljanja ukazuje na potencijalan problem s kojim će se vlasnici iPhonea X morati suočiti pri korištenju, a problem kojega nije bilo sa Touch ID-em. Ukoliko netko (tko nije vlasnik), pogleda nekoliko puta u iPhone X, on će se zaključati i tražiti unos zaporke.

Još jedna stvar koja bi mogla izazvati nezadovoljstvo vezana uz Face ID, a tiče se privatnosti, je činjenica da Face ID konstantno skenira lice vlasnika. Više o ovome ćemo znati kada uređaj dobijemo na recenziju.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.