Apple najavio pretplate ili registracije na App Store?

Fotografija članka: Apple najavio pretplate ili registracije na App Store?

Pretplatnički sustav namijenjen je izdavačima i proizvođačima aplikacija kao što su časopisi, magazini, ali i distributeri video i glazbenih sadržaja. Ljepota novog naplatnog sustava je, kako tvrde u Appleu, provizija od 30% koju će Apple naplaćivati vlasnicima aplikacija u App Storeu. Naravno, proizvođači aplikacija i izdavači mogu i dalje zadržati klasične metode prikupljanja pretplatnika preko npr. svojih web stranica i tako zadržati i tih ne baš malih 30% posto za sebe.

No, u Appleu znaju kako je App Store postao vrlo zanimljivo mjesto za distribuciju raznog sadržaja, tako da vjeruju kako će mnogi (čitaj: velika većina) pristati na njihove uvjete. Naime, App Store trenutno ima više od 350.000 aplikacija koje nudi potrošačima u više od 90 zemalja, dok je već više od 60.000 aplikacija namijenjeno iPadu.

Nije teško zbrojiti dva i dva i shvatiti kako je Apple ponovo napravio odličan posao, te da će dobar dio tržišnog kolača zadržati za sebe. Činjenica je da su aplikacije daleko "vidljivije" u App Storeu nego na pojedinim web siteovima  pojedinih proizvođača i kako je vjerojatnost prodaje daleko veća. Jasno je i da to košta, no vjerujemo kako će od novog sustava i jedna i druga strana imati koristi. A nadamo se i treća strana, a to smo mi potrošači :)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.