Apple kopirao dizajn za iPhone 6?

Fotografija članka: Apple kopirao dizajn za iPhone 6?

Do sada su kineske kompanije bile optuživane od strane velikih proizvođača smartfona zbog korištenja sličnog dizajna na njihovim uređajima, no čini se da su se sada stvari promijenile.

Oglas

Da budemo precizniji kineska kompanija Digione tvrdi da je Apple kopirao dizajn za iPhone 6 i 6 Plus prema njihovom uređaju. Taj uređaj Digione brenda niže je klase, a dolazi sa ekranom dijagonale 5.5 inča, Android operativnim sustavom te sa bojama koje nisu previše različite od onih na iPhoneu 6, a sa cijenom koja je samo 130 USD.

Prema zadnjim informacijama, Digione je u rujnu ove godine poslao pismo Appleu sa namjerom da informira kompaniju kako je prekršila patent dizajna koji je odobren u lipnju ove godine u Kini. Čini se kako kineski proizvođač od Applea do sada još nije dobio nikakav odgovor te su odlučili javno objaviti sadržaj pisma sa svrhom da privuku pažnju medija, ali i Applea.

Kao što znamo i sami, ne tako davno, Lenovo je predstavio svoj smartfon koji je gotovo kompletna kopija iPhone 6 dizajna. Ostaje nam za vidjeti što će Apple učiniti u ovom slučaju te kako će se postaviti prema kineskoj kompaniji Digione.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.