Apple je predstavio crveni iPhone 8 i 8 Plus

Fotografija članka: Apple je predstavio crveni iPhone 8 i 8 Plus

Apple je predstavio nove modele iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Kao i sa modelima iPhone 7 koje je najavio u isto vrijeme prošle godine, i ove godine je predstavio modele koje je napravio u suradnji sa Product (RED), organizacijom koja se bori protiv HIV-a i AIDS-a.

Oglas

Apple je crvene modele iPhone 8 i iPhone 8 Plus te posebnu kožnu crvenu masku za iPhone X koji su napravljeni u suradnji sa Product (RED) organizacijom. Sam Apple je u objavi napisao da se kupnjom svih pomaže u osiguranju testiranja, savjetovanja i liječenja desetaka milijuna ljudi koji žive sa HIV-om ili AIDS-om budući da dio prodaje odlazi u humanitarne svrhe.

Product (RED) iPhone 8 i 8 Plus priključuju se liniji sivih, srebrnih i zlatnih modela u ponudi te imaju potpuno iste specifikacije, ali uz posebnost poznate crvene boje. Prošle godine Apple je otkazao crvene verzije sedmice kada su izašli iPhone 8 i 8 Plus u rujnu tako da je moguće da će i ovi modeli biti u prodaji samo nešto manje od 6 mjeseci. Jedan dio svakog prodanog modela ide dobrotvornim ustanovama. Za razliku od prošlogodišnjih bijelih modela, ove godine crveni modeli su sa crnim prednjim staklom, za razliku od prošlogodišnjih puno kritiziranih bijelih.

Apple nikad ne otkriva koliki dio cijene uređaja odlazi u humanitarne svrhe, ali se hvale da su donirali preko 160 milijuna dolara od početka programa. Apple počinje primati prednarudžbe 10. travnja, a početi će ih isporučivati u petak 13. travnja. Cijena im ostaje ista kao i dosadašnjim modelima, sa početnim cijenama u Sjedinjenim Državama od $699 za 64GB iPhone 8 i $799 za 8 Plus.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.