Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome

Fotografija članka: Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome

Što god mislili o Apple ali definitivno je kompanija koja svojim iPhone-om definira smartfone industriju, a uz iPad su promijenili percepciju osobnim računalima.  Kao što znate, Samsung je uvidio da  im Apple je veliki  rival i krenuli su s nizom velikih zaslona smartfona na tržištu protiv Applea, ali sve više kopiraju njegovu poslovnu strategiju i još neke stvari :D.

Oglas

Pitate li se zašto je kompanija ostala još uvijek div, financijski bolje zarađuje nego Samsung,  usprkos činjenici da neto dobit u prvom tromjesečju 2014 je od povijesti po prvi puta zauzela 14. mjesto,  a niti im prodaja ne stoji sjajno u Kini – najvećem tržištu (za sada), odgovore na pitanja donio je na temelju financijske analize poslovanja, a pročitajte ih u nastavku.

Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome  00

1. U prva tri mjeseca 2014, Apple je dosegnuo 43,7 milijardi dolara kroz prodaju, što je više nego su zajedno ostvarili Google, Amazon i Facebook.

Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome 01

2. Appleov iPhone zabilježio je prihod od 26 milijardi dolara, dok je Microsoft u odnosu na isto razdoblje u svom cjelokupnom poslovanju imao prihod od 20,04 milijarde dolara. Nije pretjerano reći da je samo iPhone svojim poslovnim rastom nadmašio Microsoft.

3. Rezultati prodaje iPad za prvo tromjesečje ove godine su u padu, i ovaj proizvod je Apple donio samo 7,6 milijarde dolara prihoda. Za usporedbu, u posljednjih deset mjeseci, ukupni prihodi Facebooka su bili 8,9 milijardi dolara.

 

4. U prvom tromjesečju ove godine, prodaja softvera ostvarena putem Appleovog iTunesa dosegnula je 4,57 bilijuna dolara, a online streaming usluga Netflix samo 4,37 milijarde dolara u prodaji.

 

5. U prvom tromjesečju ove godine, Appleova je neto dobit iznosila 10,2 milijarde dolara. Na primjer, Amazon u posljednjih 20 godina nije zaradio ukupno toliko.

Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome 06

6. S obzirom na to da Apple ima iznos gotovine u blagajni od 150,6 milijardi dolara, kupi li na primjer Facebook po tržišnoj vrijednosti, Netflix, Twitter, Dropbox, Pandoru i Spotify, ostaje im još uvijek 59 milijarde dolara u kešu.

7. Apple sada ima 800 milijuna iTunes računa, što znači da oni također imaju 800 milijuna podatke o računima kreditnih kartica, što je više od bilo koje druge tvrtke u svijetu.

 

8. Iako Samsung ostvaruje dvostruko veću prodaju svojih smartfona u odnosu na Apple, ali Appleov prihod je znatno veći. Podaci pokazuju da ostvarena Samsungova dobit od prodaje mobilnih telefona iznosi 6,3 milijarde dolara, dok Apple imao 13 milijarde dolara.

Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome 05

9. U proteklih šest mjeseci, broj korisnika Appleovih proizvoda povećan je za 60 milijuna, dok Twitter je zabilježio novi 23 milijuna novih korisnika i besplatan je.
Apple je još uvijek div, moćna kompanija ma što neki mislili o tome 09

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.