Apple iPhone SE prvi je izbor zadovoljnih korisnika

Fotografija članka: Apple iPhone SE prvi je izbor zadovoljnih korisnika

Prema godišnjem „Američkom indeksu zadovoljstva kupaca“ (American Customer Satisfaction Index – ACSI) kompaktni 4-inčni iPhone SE nadmašuje svaki drugi pametni telefon.

Oglas

Apple-ov iPhone SE je dobio 87 od 100 ukupnih bodova prema ovom istraživanju zadovoljstva kupaca te je tako prestigao i iPhone 7 Plus model, ali i uređaje drugih kompanija. Još je dvadeset drugih pametnih telefona dobilo ocjene koje su se kretale između 70 i 85 bodova, a većinom su to bili uređaji kompanija Samsung i Apple, što je naravno i za očekivati s obzirom da su upravo ove kompanije vodeći dvojac na top ljestvici najpopularnijih proizvođača smartfona.

Veliki dio pametnih telefona koji su se našli na ovoj listi imaju mnogo veće ekrane od 4-inčnog iPhonea, činjenica koja ukazuje na trend prema velikim ekranima u smartfon industriji. Ovaj se trend sve većih i većih ekrana pojavio unazad par godina, no čini se kako američki korisnici pametnih telefona ipak žele da se na tržištu što prije pojavi nova, ovogodišnja varijanta kompaktnog i nešto povoljnijeg iPhone SE modela.

Ovi su rezultati dobiveni na temelju istraživanja koje je obuhvatilo ukupno 36.194 korisnika pametnih telefona u Americi, a David VanAmburg (ASCI) je izjavio:

Iako su veliki ekrani veoma popularni na pametnim telefonima, očigledno je kako neki potrošači ipak više vole manje pametne telefone pa odatle ovakva ocjena zadovoljstva iPhone SE modelom te Appleova odluka o predstavljanju ovog modela.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.