Apple iPhone 6 EYE ID – novi će iPhone biti najsigurniji smartfon?

Fotografija članka: Apple iPhone 6 EYE ID – novi će iPhone biti najsigurniji smartfon?

Iako se još uvijek radi samo o konceptu, nekakav bi logičan nastavak bio upravo “čitač oka” na novom iPhoneu – Apple iPhone 6 EYE ID.

Oglas

Sjećate se kako je na iPhone 5S smartfonu predstavljen novi čitač otisaka prstiju, Touch ID, kao jedna od novih sigurnosnih i inovativnih rješenja. Talijanska dizajnerska kuća Set Solution predstavila je zanimljiv Apple iPhone koncept koji bi trebao imati i spomenuti EYE ID, odnosno čitač zjenice oka. Inače, Talijani su napravili još nekoliko zgodnih koncepata kao što je the Apple iPhone Air (dizajnerki sličan tabletu), kao i Apple iPhone 6c (c = curve, zakrivljeni). Ovaj najnoviji je nazvan Apple iPhone 6 EYE ID Retinal Scanner.

Apple iPhone 6 EYE ID

Umjesto čitača otiska prsta na iPhone 5S uređaju, a koji je smješten na Home tipki, novi Apple iPhone 6 EYE ID bi prema ovom konceptu u gornjem dijelu trebao imati uređaj koji pušta zraku i skenira očnu zjenicu korisnika – ispravnim skeniranjem se otključava uređaj. I ne samo to, ovaj bi se sustav mogao koristiti i za sigurnu kupovinu i plaćanje na iTunes ili the App Store web shopovima.

Apple iPhone 6 EYE ID

Hoće li se zaista pojaviti neki ovakav sistem “skeniranja” i je li Apple iPhone 6 EYE ID zaista realnost, a ne samo još jedan od koncepata, vrijeme će pokazati. No, nikako nam se ne sviđa ideja da nam svakodnevno više puta dnevno nekakva “zraka” ulazi u oko, hm…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.