Apple iPhone 5se i iPad Air 3 u prodaji od 18. ožujka, nema prednarudžbi?

Fotografija članka: Apple iPhone 5se i iPad Air 3 u prodaji od 18. ožujka, nema prednarudžbi?

Prema najnovijim informacijama za nešto više od mjesec dana u prodaji će se pojaviti novi 4-inčni Apple iPhone 5se smartfon i 9,7 inčni iPad Air 3. Prije toga imat će službenu premijeru 15. ožujka.

Oglas

Kako saznajemo, neće biti pretprodaje, što znači da su ih proizveli u dovoljnim količinama i kako će odmah biti dostupni za prodaju i isporuku. Vjerujemo kako Apple puno očekuje od ova dva uređaja, pogotovo od malešnog iPhonea 5se, koji je i najjeftiniji iPhone. Cilj je očit – privući kupce koji žele iPhone, ali si ga ne mogu priuštiti.

Bilo to vama drago ili ne, iPhone i dalje ima vrlo jak imidž. Većina onih koji negativno pričaju o njima su oni koji si ih ne mogu priuštiti. No, isto je tako činjenica kako Apple itekako dobro koristi svoju tržišnu poziciju i skupo prodaje svoje uređaje. I dok god se oni prodaju, sigurno je kako neće mijenjati taktiku. Ono što su ustvari napravili najavom iPhone 5se modela je privući i dio kupaca koji jednostavno želi biti viđen s iPhoneom, što je čest razlog kupovine, a ne njegova funkcionalnost. Naime, možemo sada iz rukava istresti barem 20 Android modela koji su bolji od iPhonea, pa čak i neke Windows 10 Mobile modele.

Kako god bilo, i što god mi mislili o tome, priča ide dalje. Samo ćemo vas podsjetiti kako će novi Apple iPhone 5se imati mnoge sličnosti i funkcionalnosti kao i veći i puno skuplji iPhone 6s i iPhone 6s Plus. U prvom redu tu je moćni A9 procesor i M9 koprocesor, podrška za “always-on” Siri, te podrškom za NFC i Apple Pay mobilno plaćanje. U Appleu se nadaju kako će prodaja iPhonea 5se pomoći u razvoju njihovog mobilnog platnog sustava i u tržištima gdje možda nisu dovoljno ili uopće nisu prisutni.

Naravno, tu je i podrška za Live Photos (no bez 3D Touch ekrana). Inače, na tržištu će se pojaviti u zlatnoj, roza zlatnoj, srebrnoj i sivoj boji. Nema crne :) Treba spomenuti i kako mnogi korisnici i dalje kukaju i plaču za malim i kompaktnim pametnim telefonom, tako da će ga sada moći kupiti jer iPhone 5se ima 4 inčni ekran. Naime, zanimljiva statistika govori kako i dalje 60% iPhone korisnika ima uređaje s 4 inčnim ekranima. Što se kamera tiče, u novom modelu očekuje vas prednja selfie od 1,2 MP uz podršku za FaceTime i stražnja od 8 MP.

Što se tiče Apple iPad Air 3 tableta, o njemu već sve znate. U kompaniji se nadaju kako će novim modelom uspjeti preokrenuti negativni trend pada prodaje iPad tableta. Novi bi iPad Air 3 bi navodno trebao biti isti kao veliki iPad Pro s velikim 12,9 inčnim ekranom, osim što će biti manji i imat će 9,7 inčni ekran s omjerom stranica 4:3. Također će podržavati Apple Pencil digitalnu olovku, kao i Smart Connector preko kojeg će se moći spojiti pametna tipkovnica (Smart Keyboard).

Spomenimo i kako će na posebnom eventu koji će se 15. ožujka Apple predstaviti i novi Apple Watch pametni sat, vjerojatno s podrškom za FaceTime, te novim bojama remena. Sve u svemu, bit će veselo… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.