Apple iPhone 5S se neće dobro prodavati, tako misli 66% Britanaca

Fotografija članka: Apple iPhone 5S se neće dobro prodavati, tako misli 66% Britanaca

Velika Britanija je tržište na kojem je tradicionalno Apple uvijek odlično prodavao svoje proizvode. iPhone je jedan od najprodavanijih modela, no za novi iPhone 5S baš i ne predviđaju svijetlu budućnost.

Oglas

Istraživanje je napravljeno među više od dvije tisuće Britanaca i Britanki starijih od 18 godina. Zanimljivo je da je čak dvije trećine anketiranih izjavilo kako novi iPhone 5S (ili možda iPhone 6), a koji se očekuje u listopadu ove godine, neće doživjeti dobru prodaju na britanskom tržištu.

Isto je tako zanimljivo kako su ti isti anketirani Britanci izjavili kako će je Samsung postati najpopularniji proizvođač mobilnih uređaja u ovoj otočnoj europskoj državi. To je izjavilo gotovo tri petine anketiranih, odnosno njih 59%. Je li to borba operativnih sustava, iOS-a i Androida, ili borba proizvođača, Applea i Samsunga, teško je reći, no očito je da se i navike britanskih potrošača mijenjaju.

U istom istraživanju koje je proveo britanski MobilePhoneChecker na pitanje zašto će novi Appleov iPhone imati problema u prodaji, 31% ispitanika reklo je kako je najveći problem rast popularnosti Samsunga, 26% ispitanika reklo je kako će novi iPhone ponovo biti preskup, a 23% njih misli kako je iPhone izgubio svoj “mojo” odnosno imidž, dušu, nazovite to kako hoćete.

Nešto više od petine ispitanika (22%) reklo je kako iPhone 5S neće uspjeti jer će biti previše sličan modelu iPhone 5, a 19% ispitanika je reklo kako više nema onog “uzbuđenja” prilikom kupovine novog iPhone uređaja kako je to nekada bilo. Sjetite se samo dugih redova ispred telekom centara i u Hrvatskoj.

iPhone 5S u Velikoj Britaniji 02

I na kraju, na pitanje koji će se smartphone najviše prodavati u Velikoj Britaniji u slijedećim mjesecima, gotovo polovica (49%) je odgovorila kako će to biti Samsung Galaxy S4 mini, dok je trećina (33%) rekla kako će to biti novi Apple iPhone 5S/6. Na pitanje koji uređaj trenutno koriste, 34% ih je odgovorilo kako imaju Apple iPhone, 22% ih koristi BlackBerry, a 14% imaju neki od Samsungovih modela.

I sami možete zaključiti kako se kreću trendovi. Ako vas zanima priča za Hrvatsku, ona je prilično slična…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.