Apple iPad 3 s Retina ekranom već na proljeće 2012? [video]

Fotografija članka: Apple iPad 3 s Retina ekranom već na proljeće 2012? [video]

Što je u stvari "Retina Display" o kojem svi pričaju? Ukratko, radi se o izuzetno kvalitetnom ekranu koji koristi IPS matricu (In-Plane Switching), a koji nudi osjetno oštriju sliku i veći kut gledanja od klasičnog LDC ekrana. Nije to sve. Naime, stručnjaci tvrde kako ljudsko oko može "vidjeti" do 300 piksela (točaka) po inču, dok primjerice iPhone 4S ekran prikazuje 326 točaka po inču. Rezultat svega je vrlo oštar ispis teksta i slika što olakšava pregled sadržaja i čitanje.

Najnovija informacija govori kako će se novi iPad 3 sa spomenutim IPS ekranom, a o čemu smo već , pojaviti na tržištu tijekom proljeća 2012. godine. Podsjetimo se kako se originalni iPad pojavio u travnju 2010. godine, trenutno aktualni iPad 2 u ožujku ove godine, a trojka stiže navodno u ožujku ili travnju iduće 2012. godine.

Ipak, moramo spomenuti kako je i Samsung najavio svoj novi tablet uređaj koji će se najvjerojatnije pojaviti mjesec dana ranije i s navodno još boljim ekranom rezolucije 2560×1600 točaka (više od WQHD – Wide Quad High Definition), a očekuje se u veljači 2012. godine. Je li to rat Samsunga i Applea za tržište? Da, definitivno, u to budite uvjereni :)

Apple iPad 3 s Retina ekranom već na proljeće 2012?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.