Apple i dalje ulaže u edukaciju mladih Amera, već 114 škola je dobilo iPad tablete

Fotografija članka: Apple i dalje ulaže u edukaciju mladih Amera, već 114 škola je dobilo iPad tablete

Najnovija škola koja je dobila 31 iPad tablet je škola u Yumi, blizu meksičke granice. Tableti će im poslužiti za edukacijske svrhe, a možda se i poigraju na njima.

Oglas

Nakon osam mjeseci edukacije učenici znaju sami na tabletima kreirati prezentacije, napraviti video ili digitalne albume s fotografijama. To je samo jedna od 114 škola u Sjedinjenima Američkim Državama koja je dobila donaciju od Applea, iPad tablete i MacBook prijenosna računala, odnosno osma škola u Yumi.

U ovaj je program Apple uložio već više od 100 milijuna američkih dolara, a cilj je educirati kako učenike tako i nastavnike u radu s računalima i tabletima, a sve u skladu s administrativnom inicijativom američkog predsjetnika Obame.

Osim tableta, učionica je dobila i Apple TV, a kompanija je pomogla i u postavljanju bežične Wi-Fi mreže. Nastavnici imaju poseban 17-dnevni edukacijski program, a kako bi kasnije svoje znanje mogli prenijeti učenicima.

Foto:

I dok se Ameri užurbano obrazuju i cijeli se svijet brzo razvija, u Hrvatskoj se još uvijek raspravlja o IT znanjima, a najžalosnije je što je informatika i dalje izborni predmet… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.