Apple će patentirati reverzibilni USB ulaz, stisla ga EU komisija

Fotografija članka: Apple će patentirati reverzibilni USB ulaz, stisla ga EU komisija

Appleovi uređaji kao što je popularni iPhone nemaju USB ulaz. No, imaju konverter koji njihov ulaz pretvara u USB. No, to nije dovoljno Europskom Parlamentu.

Oglas

Prvi korak naprijed koji je napravio Apple razvijajući ulaze je Apple Lightning koji se može koristiti obostrano, kako god okrenete. No, to Europskom Parlamentu nije dovoljno pa su “stisnuli” američku kompaniju da se prilagodi i u svoje uređaje ugradi microUSB standard – rok je do 2017. godine.

Kompanija iz Cupertina već razvija i patentira novi reverzibilni USB ulaz, to možete vidjeti i na slici niže.

Ipak, pitanje je hoće li EU komisija pristati na ovaj Appleov patent, jer jednostavno žele čistu USB inačicu ulaza. Kako god bilo, europski “iUređaji” iz Applea će morati od 2017. godine imati USB odnosno microUSB ulaze, inače se neće prodavati u Europi.

Ono što Apple trenutno koristi je kabel “pretvarač” s kojim se može spojiti na primjerice računala kao što su PC i Mac. Vidjet ćemo što će do 2017. godine Apple smisliti…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.