App2SD – aplikacija za stvaranje memorijskog prostora u Android uređajima

Fotografija članka: App2SD  – aplikacija za stvaranje memorijskog prostora u Android uređajima

Problem nedostatka korisnički dostupnog prostora za pohranu podataka u smartphone uređajima je često pravi problem dijelu korisnika.

Oglas

Uglavnom Clear Cache djelom rješava problem ali tu je puno informacija koje stvarno ne želite izbrisati. Prije svega morate znati, Android smartphonei imaju svoju unutarnju pohranu za osiguranje sigurnost i stabilnost android softvera, zadanih instaliranih programa. Ove kvote su relativno male, čak i ako je SD kartica prisutna, dešava se da nemamo mogućnost instalirati softver.

Kako bi riješio taj problem, Android 2.2 u sistem integrira App2SD funkciju koja omogućuje prilikom instaliranja aplikacija da istu instaliramo na SD karticu. To donekle ublažuje nedostatak unutarnjeg prostora za pohranu ali ima svojih nedostataka: Prvo, kada smartphone koristi USB opciju za masovnu pohrana, odnosno je spojen na računalo, programi instalirani na vrhu SD kartice neće raditi;
Drugo, nije sva programska podrške App2SD, ali čak i ako je instalirana na SD karticu, datoteke predmemorije generiraju softver koji će nastaviti smanjiti unutarnji prostora za pohranu. Imate li sustav na inačici 4.0 +, još uvijek taj problem postoji. Dakle, postoji bolje rješenje? Da, to je  (Pro) .  U App2SD  Pro, stvara Ext particije na SD karticu i vezu do podjele interne pohrane  unutar mobilnog uređaja.
Ovaj link za sustav nije vidljiv, ali sav instaliran softver će biti prebačen na Ext particije SD kartice, a ne samo softver pohranjen na SD karticu, uključujući i softver u uporabi. To će završiti eliminacija neprekidnog traženja fenomena memorije. Dodatne pogodnosti su da sve informacije i dokumente na particiji je moguće pokrenuti izravno u USB procesu (mass storage) i ne treba ići kroz inspekcijski postupak “Priprema SD kartice”.

Sada jedna napomena: ova aplikacija je  manje učinkovita  (možda bolje reći neučinkovita) za korisnike Samsung Galaxy S3 i Galaxy Nexus modela jer se memorija koristi na drugačiji način. Interna memorija se zove “SD kartica” i jedan je veliki memorijski prostor za sve. Samsung Galaxy S3 jednostavno premješta glazbu i video na “ext SD kartice” pomoću MyFiles aplikacije. Ako ste korisnik drugih android modela, isprobajte aplikaciju. App 2 SD nornalna verzija je dostupna na   Pro inačice možete preuzeti ili Ako vam se neće svidjeti ili učiniti beskorisnom možete je deinstalirati iz vašeg mobilnog uređaja.  je uninstaller za aplikaciju.  Tutorijal za korištenje možete pročitati na .  I samo ješ nešto, sve činite na vlastitu odgvornost.  Niste li sigurni što radite bolje da ništa ne radite :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.