App Trgovina i Play Trgovina više nemaju “free” aplikacije

Fotografija članka: App Trgovina i Play Trgovina više nemaju “free” aplikacije

Jeste li primijetili da ni na jednoj trgovini aplikacija više nema natpisa “FREE”?

Oglas

Od ovog tjedna, nijedna aplikacija na App Trgovini ne nosi natpis “FREE” makar bila u potpunosti besplatna. Sada su izjednačene sve potpuno besplatne aplikacije i one “besplatne” aplikacije kod kojih se plaćanje aplikacije ili njenih dodatnih opcija, obavlja iz same aplikacije. Tako sada za sve njih stoji opcija “Get”.

Ovakvu promjenu su zagovarali, pretpostavlja se, najviše europski zakonodavci da bi spriječili moguće velike troškove roditeljima koje mogu njihova djeca nabiti. Do sada je Apple nadoknađivao (barem za slučajeve za koje smo upućeni) račune koje su maloljetnici ostvarivali, a neki su u Ujedinjenom Kraljevstvu sezali i do nekoliko tisuća funti.

Do sada su aplikacije koje su sadržavale mogućnost plaćanja i kupovine unutar same aplikacije dolazile s upozorenjem, ali izgleda kako ono nije bilo dovoljno da bi se spriječila neželjena šteta.

Google je već ranije obavio ovu promjenu pa na aplikacijama više nema natpisa “Free”, već sada stoji samo “Install”. Ne vjerujemo da je time ova priča završila, ali Google i Apple su se definitivno ovime zaštitili od neželjenog publiciteta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.