Aplikacije za sigurnost vašeg djeteta

Fotografija članka: Aplikacije za sigurnost vašeg djeteta

Činjenica da vaše dijete ima smartphone ima i neke prednosti

Oglas

Djeca sve brže i češće stupaju u dodir s novim tehnologijama što većini roditelja nije drago. Čuli smo za brojne nezgode pa i neka kaznena djela u vezi s time, a teško je i djetetu predočiti sve opasnosti koje mobitel skriva. Ali opasnost se ne skriva samo u tehnologiji.

Godišnje više od 8 milijuna djece bude oteto ili proglašeno nestalima (prema podacima Međunarodnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu). Smartphonei i pametna tehnologija iza njih, mogu barem djelomično pomoći.

je prva aplikacija koja pada na pamet roditeljima ako žele dodatnu zaštitu za svoju djecu. Life 360 je grupa u kojoj obitelj može osim lokacije, slati i poruke te dijeliti kalendar obaveza. Možete saznati gdje su vam djeca trenutno bez nepotrebnog pozivanja njih samih i roditelja djece kod kojih bi se trenutno trebali nalaziti.

je također popularna aplikacija s istom tematikom. Aplikacija ima ugrađenu kartu na kojoj možete realtime vidjeti gdje se nalaze članovi obitelji. Uz Mamabear omogućuje i nadzor interakcije djece na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, Twittera i drugih aplikacija. Ono što bi bilo drago mojim roditeljima da su imali je mogućnost nadzora vozi li dijete više od dopuštene brzine :)

ima također nekoliko zanimljivih opcija, a ističe se mogućnost najpreglednijeg nadzora vašeg djeteta na društvenim mrežama. Ako niste znali, djeca u dobi između 12 i 17 godina prosječno šalju više od 1500 poruka mjesečno. Teensafe pruža mogućnost čitanja poruka, brisanja poruka, nadzor liste poziva i sličnih stvari.

Dakako, uvijek je dobro imati i podatke o Google, odnosno Apple ID računu kako biste mogli znati lokaciju i u onim sluačajevima ako je lociranje mobitela, odnosno uređaja vašeg djeteta privremeno onemogućeno. A ako vas zanima isključivo i samo lokacija, onda je aplikacija , odnosno dovoljna za sve vaše potrebe.

Koliko ćete koristiti iste i u kojoj mjeri ćete nadzirati vlastito dijete, u to ne želimo ulaziti. Prilično je ovo jedna siva zona u kojoj je teško postaviti pravila. Nije uvijek lako pročitati iz poruke “što je točno pisac želio reći”, a jasno je da otkrivanjem toga da znate sadržaj njihovih poruka će i oni sami znati da nešto ne štima. Mi uvijek zagovaramo umjerenost u svim stvarima pa tako i u pitanju sigurnosti. Povjerenje je još uvijek temelj svakog odnosa pa tako i odnosa roditelja i djece.

Aplikacije za sigurnost vašeg djeteta_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.