Aplikacije koje najviše troše kapacitet baterija smartfona

Fotografija članka: Aplikacije koje najviše troše kapacitet baterija smartfona

Svim vlasnicima smartfona postalo je normalno da ujutro skidaju svoje uređaje s ispravljača i da prilikom odlaska na spavanje ih priključuju. Ponekad je ovaj period između dva punjenja baterije kraći što rezultira našom ljutnjom i željom da smartfon bacimo u zid.

Oglas

Pri tome često zaboravljamo da smo si jednim dijelom za to sami krivi jer ne znamo odrediti prioritete i informacije koje su nam dosita važne od onih malo manje . Kompanija Alcatel-Lucent je provela istraživanje putem kojeg su željeli detektirati koji programi imaju najveći utjecaj na autonomiju baterije. Studija je obuhvatila 39 popularnih aplikacija u Sjevernoj Americi, Bliskom Istoku i Aziji. Nakon detaljne donijeli su popis aplikacija koje najviše sišu kapacitet baterije.

Aplikacije koje najviše štete autonomiji baterije

Top lista:
1. Google Search
2. Facebook
3. WhatsApp
4. Facebook Messenger
5. YouTube
6. Twitter
7. Email (POP3)
8. Hotmail
9. Gmail
10. Yahoo! Mail

Dakle, IM aplikacije konzumiraju najviše kapaciteta baterije. Što se tiče Google Search i YouTube, uglavnom imaju veze s učestalošću korištenja. Aplikacije poput Pinteresta, Weather Channel, Office 365, ovise o nekoliko faktora koji su specifični za svaku aplikaciju i djeluju razne načine na crpljenje kapaciteta baterije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.