ApliCentar – novi T-HT-ov virtualni centar za mobilne aplikacije

Fotografija članka: ApliCentar – novi T-HT-ov virtualni centar za mobilne aplikacije

ApliCentar - novi T-HT-ov virtualni centar za mobilne aplikacije

Specifičnost natječaja Budi kreaTivan je i to što inovatori mogu pored gotovih aplikacija poslati i samo koncept aplikacije. Točnije, inovatori mogu poslati i svoju ideju aplikacije, odnosno opisati kakvu su aplikaciju zamislili.

Ukupna vrijednost nagradnog fonda iznosi 182.000 kuna, a svoje radove mogu slati sve fizičke i pravne osobe.

Natječaj je podijeljen u tri kategorije: "Prototip aplikacije" – u kojoj će biti potrebno poslati gotovu aplikaciju te gdje nagrada za osvojeno prvo mjesto iznosi 98.000 kn te kategorije "Koncept aplikacije" i "Pogled u budućnost" za koje je dovoljno poslati razrađeni koncept zamišljene aplikacije.

U prve dvije navedene kategorije bit će odabrane po tri aplikacije koje će se nagraditi, dok će u kategoriji "Pogled u budućnost" biti nagrađena 4 sudionika.

Prilikom ocjenjivanja radova u obzir će se uzimati: inovativnost (originalnost i kreativnost), privlačnost, kvaliteta, uporabljivost, tehnička izvedivost kao i komercijalna održivost odnosno tržišni potencijal. Prijavljene radove ocjenjuje stručni žiri T-HT-a, a mogu se poslati do 18. kolovoza 2010. godine.

ApliCentar - novi T-HT-ov virtualni centar za mobilne aplikacije

Finalisti prve dvije kategorije kao i pobjednik s najboljim rješenjem u trećoj kategoriji imati će priliku prezentirati svoje koncepte na "Budi kreaTivan" eventu, na kojem će im biti uručene i nagrade. Isto tako, nakon natjecanja će T-HT preuzeti prava samo za nagrađene aplikacije što predstavlja pogodnost za preostale natjecatelje budući da svoju ideju mogu podijeliti sa ostalim interesentima. Na taj način T-HT želi biti maksimalno korektan prema svim sudionicima te poduprijeti stajalište o visokom vrednovanju kreativnosti i zalaganja pojedinca.

Uz ove tri kategorije, korisnicima će se na kraju natjecanja omogućiti da putem on line glasovanja odaberu i najbolju aplikaciju po njihovom mišljenju te nagrada za aplikaciju koja osvoji najviše glasova korisnika iznosi 5.000,00 kuna.

ApliCentar će pak predstavljati centralno on-line mjesto mobilnih aplikacija (tzv. "spremište") na tportalu. Cilj ApliCentra je korisnicima omogućiti maksimalno jednostavan pristup popularnim mobilnim aplikacijama te korištenje pametnih telefona učiniti još ugodnijim.

ApliCentar će bit dostupan na stranicama tportala te će linkom biti povezan i sa službenih stranica T-Mobilea. U ApliCentru za veliku većinu mobilnih aplikacija neće biti potrebno platiti nikakvu naknadu, a naplaćivat će se samo one koje su vezane za određenog dobavljača, a koji tako izričito zahtjeva. Napominjemo i da T-HT nudi najbolje pametne telefone na tržištu – na svim platformama. Trenutna ponuda uključuje vrhunske svjetske modele poput iPhonea 3GS, BlackBerry Storma2 (koji se mogu naći samo u T-Mobile ponudi) te Sony Ericssona Xperie X10.

Ovom prilikom Ivan Skender, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike T-HT-a, istaknuo je:" Pokretanjem ApliCentra T-HT zaokružuje svoju ponudu najboljih mobilnih uređaja na hrvatskom tržištu koje korisnici od sada na jednom mjestu putem aplikacija mogu maksimalno personalizirati prema svojim potrebama. Naša namjera je da ApliCentar omogući stvaranje communityja hrvatskih developera koji će na toj stranici ubuduće nuditi svoje aplikacije prilagođene potrebama hrvatskih korisnika. Dodatno natječajem "Budi kreaTivan" želimo potaknuti inovativnost mladih te nagraditi njihovo zalaganje".

Medijski pokrovitelji T-HT-ovog natječaja "Budi kreaTivan" su tportal, dnevne novine Jutarnji list te magazin PlanB. Više informacija o natječaju može se od 23. travnja pročitati na adresi: .

ApliCentar - novi T-HT-ov virtualni centar za mobilne aplikacije

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.