APIS IT predstavio napredna e-rješenja za građane grada Zagreba

Fotografija članka: APIS IT predstavio napredna e-rješenja za građane grada Zagreba

APIS IT predstavio napredna e-rješenja za građane grada Zagreba

Jednodnevni događaj u organizaciji Infoarene održan jučer u Zagrebu obilježila je i prezentacija APIS IT-ovih dostignuća i razvojnih potencijala na području informacijske i komunikacijske tehnologije na primjeru elektroničke usluge plaćanja komunalnih naknada grada. Konferencija je okupila predstavnike lokalne samouprave, državne uprave te akademske zajednice koji su imali prilike razmijeniti iskustva kao i upoznati buduće razvojne mogućnosti gradova.

Ksenija Kovač, savjetnica iz APIS IT-a održala je prezentaciju pod nazivom „Uređeni podaci, neophodni preduvjet isporuke usluga“ u kojoj je istaknula važnost projekta izgradnje jedinstvene baze podataka obveznika plaćanja komunalnih naknada grada Zagreba s ciljem optimiziranja troškova održavanja i korištenja. Centralizirana baza podataka korisnicima će ponuditi bolju i kvalitetniju uslugu (sve na jednom mjestu), bolju dostupnost podataka o svim naknadama i uslugama te mogućnost praćenja svih naknada na jednom uplatnom dokumentu što će dovesti do smanjenja troškova i učinkovite naplate.

Projekt konsolidacije i primjene jedinstvene uplatnice već se uspješno provodi u nekim dijelovima Zagreba gdje je zabilježen veći postotak naplate i smanjenje troškova distribucije kao i materijalnih troškova uplatnih dokumenata. Tvrtka uspješno surađuje s gradom Zagrebom na projektu informatizacije usluge njezinim građanima putem osiguravanja komunikacijske mreže nove generacije, sustava prikupljanja, kontrole i održavanja informacija te javnih servisa.

Konferencija je održana kako bi naglasila važnost ulaganja u projekte digitalnih gradova koji stvaraju inteligentne zajednice i umrežena društva te koji korištenjem komunikacijske i informacijsku infrastrukture omogućuju učinkovitije upravljanje, održivi razvoj i gospodarski rast. Predavači su nazočnima predstavili svoje vizije, preduvjete i nova rješenja za izgradnju inteligentnih zajednica koje koriste naprednu informacijsku tehnologiju i infrastrukturu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.