APIS IT predstavio hrvatske ICT mogućnosti na UN-GAID Forumu u New Yorku

Fotografija članka: APIS IT predstavio hrvatske ICT mogućnosti na UN-GAID Forumu u New Yorku

Dvodnevni događaj u organizaciji UN-GAID-a (Global Alliance for Information and Communication Technologies and Development) održan u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, 25. i 26. ožujka ove godine. Forum održan pod nazivom „UN i Web 2.0 – Novi mediji, novi poduzetnici i nove ICT mogućnosti na rastućim tržištima“ obilježila je prezentacija hrvatskih dostignuća i razvojnih potencijala na području informacijske i komunikacijske tehnologije. Među deset zemalja koje su imale priliku prezentirati strategiju, aktivnosti i projekte u ICT-u u svojoj zemlji, Hrvatsku je predstavila Agencija za podršku informacijskim sustavima informacijskim tehnologijama (APIS IT).

Dunja Jurica, predsjednica Uprave APIS IT-a u svojem je izlaganju upoznala sudionike s pregledom hrvatskog ICT tržišta, programom e-Hrvatske te aktivnostima iz područja javne uprave, obrazovanja, zdravstva, poslovanja i pravosuđa. Jurica je istaknula kako je jedan od izazova u približavanju Hrvatske Europskoj uniji elektroničko povezivanje s Unijom, posebice na području poreza i carina. U tom smislu je naglasila i nužnost daljnjeg razvoja informacijskog društva kao preduvjeta privlačenja ulaganja i razvoja društva.

Projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta e-Otoci, prepoznat je među sudionicima Foruma kao potencijalni izvozni model elektroničkog obrazovanja. Prezentacija Jurice o razvoju ICT sektora u Hrvatskoj potaknula je na pitanja poput postojanja državne strategije prema otvorenim standardima i rješavanju nedostatka IT kadra, kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama.

Ovogodišnji Forum, okupio je više od 400 sudionika kako bi međusobno razmijenili vlastito iskustvo i znanje. Tako su se prvoga dana Foruma, na temu „Kako novi mediji i mogućnosti ICT industrije oblikuju poslovnu gospodarsku i političku klimu dosadašnjeg svijeta?“ mogla čuti razmišljanja tvrtki kao što su IBM, Club Grameen Solutions, Intel, Cisco Systems,Wireless Macedonia, Invenco, Vital Wave Consulting i drugih. Tijekom šest panel diskusija željelo se saznati nešto više o globalnim ICT mogućnostima u poticanju ekonomskog i društvenog razvoja.

Dio sadržaja Foruma bio je posvećen mogućnostima ulaganja u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju na tržištima poput Afrike, Azije, Srednjeg istoka, Pacifika, Amerika, Kariba te Istočne Europe.

Detalje o UN-GAID Forumu možete pronaći na: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.