AOC E2276VWM6 i E2476VWM6 monitori štite oči od štetnih utjecaja

Fotografija članka: AOC E2276VWM6 i E2476VWM6 monitori štite oči od štetnih utjecaja

Jeste čuli za tehnologije Anti-Blue Light i Flicker FREE? Upravo su one ugrađene u nove AOC E2276VWM6 i E2476VWM6 monitore.

Oglas

AOC je uspio pronaći način kako smanjiti rizik kojemu se izlažemo tijekom  prekomjernog gledanja u monitore. Za to su zaslužne Anti-Blue Light i Flicker FREE tehnologije koje se mogu naći u novim 22-inčnim  (55,9 cm) i 24- inčnim (61 cm) AOC monitorima.  Uz prevenciju zdravstvenih problema,  kao što su naprezanje mrežnice i makularne  degeneracije, AOC tehnologija Anti-Blue Light smanjuje  štetno plavo svjetlo  za više od 90 posto bez negativnog utjecaja na vjernost boja. Značajne prednosti nosi i Flicker FREE tehnologija koja sprečava umaranje očiju koje se može pojaviti i bez da korisnik primjeti simptome umora.

Manje plavog svjetla, ista kvaliteta  boja

Uz pomoć istraživanja dokazano je kako prekomjerno izlaganje monitorima s plavim svjetlom uzrokuje naprezanje mrežnice što je također izravno povezano s pojavom senilne makularne degeneracije ili SMD-a. Ovi rezultati istraživanja tim više su značajni zbog kobnih simptoma ove bolesti poput pogoršanja ili potpunog gubitka centralnog vida. Do sada su se ovi zdravstveni problemi riješavali blokiranjem plave svjetlosti kroz mehanizme za filtriranje kao što su specijalne naočale ili stakla kojima se prekrivaju zasloni. Međutim, istraživanja i rezultati su pokazali kako su se korisnici ipak izložili zdravstvenom riziku zbog nezadovoljstva kvalitetom boja. AOC E2276VWM6 i E2476VWM6 monitori s Anti-Blue Light tehnologijom temelje se na posebnoj LED tehnologiji koja pomiče štetne valne duljine od 450 nm na sigurnih 460 nm, što smanjuje štetno plavo svjetlo za više od 90 posto istodobno osiguravajući precizno prikazivanje boja.

Flicker FREE za dobro zdravlje

Zdravlje korisnika izazov je koji proizvođači AOC monitora doživljavaju kao prioritet u lansiranju novih uređaja. Uz svoju inovativnu  Anti-Blue Light tehnologiju, AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 potpuno eliminiraju titranje slike kao posljedicu treperujućeg efekta koji se odvija kada se LED pozadinsko osvjetljenje monitora podešava na razinu
svjetline zaslona tijekom osvježavanja slike. Takav efekt može izazvati umaranje očiju koje se može pojaviti i bez da korisnik primjeti simptome umora. Upravo zbog toga je AOC osmislio Flicker FREE tehnologiju koja pomaže smanjiti razne zdravstvene probleme očiju koji mogu biti uzrokovani tijekom duljeg gledanja u monitore s titrajućom slikom.

Savršeno iskustvo gledanja

Osim što osigurava dobro zdravlje, AOC E2276VWM6 i E2476VWM6 monitori dolaze sa širokom lepezom drugih korisnih značajki. U skladu s tim, posebice lagani modeli posjeduju 1920 x 1080 Full HD rezoluciju, kao i živopisne, svijetle boje. Za sve Android entuzijaste, mogu se pohvaliti i s HDMI priključkom koji pruža MHL 2.0 funkcionalnost. To znači da se sadržaj pametnih telefona i tableta izravno može projicirati na ekrane od 22 i 24 inča. Ono što je doista posebno za MHL 2.0 je mogućnost spajanja perifernih uređaja samo jednim kabelom i istodobno uživanje u audio i video sadržajima ili surfanje internetom. Također, oba modela dolaze s vrlo kratkim vremenima odziva piksela od 1 ms i 2 ms što ih čini idealnim uređajima za rad u uredu ali i uživanje u izuzetno brzim filmovima i igrama.

Kako saznajemo, ovi su monitori već u prodaji u Hrvatskoj, i to uz 3 godine jamstva – AOC E2276VWM6 je 999 Kn, a AOC E2476VWM6 košta 1.199 Kn (PDV ukjučen).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.