AnTuTu TOP 10 – koji su trenutno najbrži smartfoni na svijetu?

Fotografija članka: AnTuTu TOP 10 – koji su trenutno najbrži smartfoni na svijetu?

Ekipa popularnog benchmark testa AnTuTu objavila je TOP 10 ljestvicu najbržih pametnih telefona koji postoje na tržištu. Lista je napravljena krajem prošlog mjeseca (09/2016).

Oglas

Prema ukupnim rezultatima AnTuTu testa uključujući dva operativna sustava (Android iOS) trenutno najbrži pametni telefon na svijetu je iPhone 7 Plus, što će neke možda i iznenaditi. No, očito je kako u Appleu znaju jako dobro optimizirati hardverske karakteristike i mogućnosti operativnog sustava što je rezultiralo i ovakvim rezultatima. I drugo mjesto je logično, zauzima ga iPhone 7. Čini se kako je novi Appleov A10 Fusion procesor superioran u odnosu na Qualcommove, MediaTekove, Samsungove, Huaweijeve i neke druge.

Vratimo se mi na AnTuTu listu, onu ukupnu (Android + iOS). Na trećem mjestu je nedavno predstavljeni LeEco Le Pro 3 sa 160856 bodova (Snapdragon 821 procesor), a slijede dva nova Xiaomi modela – Mi 5s Plus i Mi 5s . Oba također rade na istom procesoru, s tim što Mi 5s ima procesor nižeg radnog takta.

Na šestom mjestu je moćni OnePlus 3 sa 140288 bodova, a koji radi na Snapdragon 820 procesoru. Slijede na našem tržištu gotovo nepoznati Vivo Xplay 5 Elite, kao i vrlo poznati Samsung Galaxy Note 7. Posljednja dva mjesta na AnTuTu TOP 10 ljestvici zauzimaju LeEco Le Max 2 i ZTE Nubia Z11.

Niže ćete pronaći još dvije odvojene ljestvice – prva je samo s Android smartfonima. Evo kako izgleda ljestvica, čisto kako se ne bi mučili s nazivima :)

AnTuTu TOP 10 – Android, 09/2016

1. LeEco Le Pro 3
2. Xiaomi Mi 5s Plus
3. Xiaomi Mi 5s
4. One Plus 3
5. Vivo Xplay 5 Elite
6. Samsung Galaxy Note 7
7. LeEco Le Max 2
8. ZTE Nubia Z11
9. Lenovo ZUK Z2 Pro
10. Xiaomi Mi 5

Što možete zaključiti iz ove ljestvice? Ni traga od LG-ja, HTC-a i Sonyja, samo jedan Samsungov uređaj na tek 6. mjestu. I danas velik broj onih “koji-misle-kako-nešto-znaju” govore kako su “kinezi” nekonkurentni, no možda je pravo vrijeme da uključite moždane vijuge i počnete razmišljati svojim mozgom, a ne onako kako vam netko drugi sugerira. Mi ovo već odavno znamo… :)

Druga ljestvica je s iOS uređajima. Ono što je zanimljivo na njoj je podatak kako je na prvom mjestu veliki iPad Pro tablet, a koji je još brži od iPhone 7 Plus smartfona. Evo i cijele ljestvice, tri su tableta na njoj.

AnTuTu TOP 10 – iOS, 09/2016

1. iPad Pro
2. iPhone 7 Plus
3. iPhone 7
4. iPad Pro 9.7
5. iPhone 6s Plus
6. iPhone 6s
7. iPhone SE
8. iPad Air 2
9. iPhone 6 Plus
10. iPhone 6

Kako često u recenzijama znamo spomenuti, ovo su rezultati sintetičkih benchmark testova koji se mogu ali ne moraju odraziti i u svakodnevnom radu s aplikacijama, video igrama, multimedijskim i drugim sadržajima, što smo i sami nebrojeno puta osjetili – primjerice video igre su na slabijim procesorima znale bolje raditi nego na jačim. Benchmark testove volimo gledati kao na orijentir odnosno nešto što bi nam teoretski trebalo pokazati gdje se po snazi nalazi pojedini uređaj. Preporučujemo da ih uvijek čitate s određenom rezervom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.