ANKETA: Što ste svojim najmilijima poklonili za Božić?

Racunalo.com foto

Krenimo redom. Kao što možete vidjeti na grafičkom prikazu, gotovo dvije trećine (64,2%) odlučilo se za neke druge poklone, no ipak je dok je 35,8% anketiranih odlučilo svoje najmilije razveseliti s nekim od navedenih uređaja.Iako su najskuplji, većina (11%) se odlučila za kupovinu novog računala s kojim će svakako ugodno iznenaditi svoje klince. Ali i sebe. Kao slijedeći najpopularniji poklon je znatno jeftiniji MP3 player za koji se odlučilo 8.3%, odnosno nešto skuplji mobitel (7,3%). Za digitalni fotoaparat ili neku od igraćih konzola odlučilo se 3,7%, dok je na začelju ove poklon liste pisač sa samo 1,8% vaših glasova.
kupovina računala u božićno vrijeme uvijek je dobar potez, s jedne strane zbog blagdanskih popusta a s druge kao pravo vrijeme za promjenu konfiguracije jer tako jednim udarcem rješavate dvije muhe – poklon za klince i novo računalo za sebe. Naravno, ako stignete na red.O popularnosti MP3 playera ne treba trošiti riječi, no velika količina novih mobilnih uređaja koji imaju ugrađene playere svrstali su ove dvije kategorije u sam vrh. Digitalci i konzole. čini se, manje se kupuju, ne zbog cijene, nego vjerojatno zato što i na današnjim novim mobitelima u Hrvatskoj imate digitalce već po 2 i više megapiksela, dok su konzole u nas znatno manje zastupljene od računala.
U našoj idućoj anketi interesira nas nešto malo drugačije – koliko ste mobitela kupili 2006. godine. Unaprijed zahvaljujemo na svakom vašem odgovoru.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.