Anketa: 40% ispitanika više neće kupovati Samsung smartfone

Fotografija članka: Anketa: 40% ispitanika više neće kupovati Samsung smartfone

Samsungov Galaxy Note 7 jedna je od najvećih pogrešaka i blamaža u svijetu mobilne telefonije. O ovome slučaju svaki dan izađe po nekoliko dosta šokantnih novosti.

Oglas

Redovito čitamo kako se u desetcima milijardi dolara broji šteta koju je prouzročio ovaj smartfon, a ta će šteta samo rasti. Obustavljena je kompletna prodaja i proizvodnja što dodatno pogoršava stanje.

Po bespućima interneta počela je rasprava koja bi tvrtka mogla biti novi “Samsung”. A neki su bili toliko slobodni i rekli da je ovo početak kraja Samsunga. Ja se osobno nadam da to nije slučaj, ali bit će velikih posljedica.

Samsunga (kao i većinu najvećih igrača) najviše boli kada ga se udari po džepu, tako da bi ih najnovije ankete mogle poprilično uzdrmati.

Trenutno je situacija gora nego kada je još uvijek trajao program zamjene uređaja. Tada je svaki treći ispitanik rekao da više nikada neće kupiti Samsungov uređaj.

Ova anketa je provedena u SAD-u na 1.020 vlasnika Samsungovih smartfon uređaja. Njih čak 40% je reklo kako više nikada neće kupiti Samsungov uređaj, a to nisu korisnici koji svake godine mjenjaju brend i uređaje.

Prema istom istraživanju 46% ispitanika je bilo korisnik Samsungovih uređaja kroz protekle dvije godine, a 56% ih je bilo lojalno Samsungu više od tri godine.

Od ovih ispitanika oni koji su rekli da neće kupiti više Samsungove uređaje čak 70% će naći utjehu u Andorid taboru ( gdje barem ove godine ima pregršt jako dobrih uređaja ), a ostali 30% je reklo da će odabrati iPhone. Ovo bi mogli biti vrlo zabrinjavajući podaci.

Ovaj problem će utjecati na dugoročno poslovanje ove tvrtke. Možda potpuno uništiti Note liniju uređaja, a Samsung trajno oštetiti. Samsung će vjerojatno smanjiti i izdatke za razvoj novih tehnologija da pokrije ove financijske gubitke, a to za posljedicu će gotovo sigurno biti kaskanje za konkurencijom.

Ova godina je bila prepuna vrhunskih uređaja koji su se samo nekom sitnicom razlikovali. I to je očiti znak kako nitko ne smije izgubiti korak sa konkurencijom. Samsung je malo posustao i sada jedino preostaje čekati kako će se on pokušati izboriti sa ovom situacijom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.