Android smartfon je usporio s radom – što učiniti? [savjeti]

Fotografija članka: Android smartfon je usporio s radom – što učiniti? [savjeti]

Android smartfoni uspore u radu nakon što ih koristite neko vrijeme. To je normalno. Jedan od uzroka je hrpa aplikacija koje ste u međuvremenu instalirali ali ima tu još nekih sitnica :D Što učiniti u tom slučaju?

Oglas

Analizirajte aplikacije koje ste instalirali. Procesorska snaga pada brojem instaliranih aplikacija pokretanih u pozadini kao što su RSS čitači vijesti ili Skype ili aplikacije društvenih mreža koje se stalno povezuju s poslužiteljima. Isto tako deinstalirajte sve aplikacije koje u opisu funkcionalnosti tvrde da ubrzavaju rad. Realno te aplikacije stalno provjeravaju sustav i postižu gotovo suprotan efekt.

Postavke> Računi i postoji unutar svake aplikacije ćete opciju za isključivanje sinkronizacije.

Sljedeća stvar koju treba napraviti je isprazniti Cache memoriju. To je nešto kao radna soba koju aplikacije povremeno koriste. Ovdje se često akumulira puno „smeća poput tragova elektroničke pošte, povijesti poziva, ali i Google pretrage. Za tu svrhu predlažemo da koristite aplikaciju kao što je Cache Cleaner.

Screenshot_2014-06-09-13-22-03

Posljednja stvar koju možete napraviti je da isključite žive pozadine. Ako je vaša pozadina neka fotografija to je u redu. Koristite li žive pozadine one su teret na procesorsku snagu što dovodi do usporavanja rada smartfona.

Ako vam ništa od navedenog ne pomogne tada je najbolja opcija da napravite backup uređaja i vratite vaš smartfon na tvorničke postavke tj. u stanje u trenutku kupnje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.