Android Silver Project – novi Googleov projekt koji će ugasiti Nexus?

Fotografija članka: Android Silver Project – novi Googleov projekt koji će ugasiti Nexus?

Je li ovo početak kraja Googleovog Nexus branda, a kojeg bi trebao zamijeniti Android Silver Project koji donosi novu top seriju smartfona?

Oglas

U posljednje se vrijeme pojavilo pregršt uglavnom oprečnih informacija o novim Googleovim smartfonima koji bi se u bliskoj budućnosti trebali pojaviti u prodaji. S jedne strane javnost iščekuje dolazak novog Nexusa 6, kojeg bi trebao proizvoditi ili HTC ili dosadašnji partner LG, s druge strane stižu informacije kako se novi Nexus možda uopće neće pojaviti jer se očekuje nova serija Googleovih smartfona koja će biti sam vrh ponude smartfon uređaja u svijetu. Radi se o novom “projektu” kojeg su u Googleu nazvali Android Silver Project, koji bi mogli usporediti s nedavno predstavljenim i također vrhunskim Google Play Edition hardverom.

Isto tako, mogao bi se promijeniti i način na koji Google promovira svoje smartfone. Navodno planiraju i kod telekom operatera postaviti posebne izložbene stelaže na kojima će biti izloženi srebrni smartfoni sa srebrnim logom. Šuška se i nekim dodatnim uslugama kao što je video podrška korisnicima (nešto kao Amazon Mayday), a vjerujemo da bi vam se svidjela varijanta “ako izgubite smartfon, dobijete drugi”. Ipak, čini se kako će Google najviše uložiti na promociju nove Android Silver Project serije u samu reklamu, a platformu za to imaju.

To nije jedina promjena. Čini se kako će Google promijeniti i Android, odnosno način kontroliranja i upravljanja softverom na “srebrnim” smartfonima. Navodno neće dopustiti instalaciju bilo kakvog sučelja osim standardnog Androida, kao niti sumnjivog softvera, a i promijenit će način nadogradnje softvera. Ako nas pitate, čini nam se kako Android Silver Project nije ništa drugo nego Nexus i Google Play Edition serije spojene u jednu – iz obje serije će Google izvući ono najbolje i napraviti top liniju smartfona. Za to je kompanija spremna uložiti više od 1 milijarde dolara u razvoj.

Android Silver Project - novi Googleov projekt koji će ugasiti Nexus

Ipak, netko će morati proizvoditi te nove vrhunske smartfone. Dva najočitija kandidata su dosadašnji partner LG i Motorola (koja je u vlasništvu Lenova?). Kada se projekt (i ako) pokrene, novi Android Silver Project smartfoni (ili kako ih skraćeno zovu “Silver smartphones”) pojavit će se istovremeno kako na američkom tako i na svim ključnim svjetskim tržištima. Ovaj puta sigurno ne samo preko Google Play, nego i u dućanima i kod telekom operatera.

Hoće li novi Googleovi Silver smartfoni moći konkurirati današnjim top modelima smartfona kao što su HTC One M8, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 i sličnima, teško je reći s obzirom da nema niti spomena o hardverskoj konfiguraciji. No, ako sve to zaživi onako kako je Google planirao, a s obzirom na njegovu snagu i imidž, mislimo kako će se vodeće kompanije itekako morati zabrinuti.

Za sada nema informacija kada će Google pokrenuti Android Silver Project, trenutno je u razvoju. A na nama je da se strpimo i pratimo što će se dalje događati…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.