Android prestigao Windowse i postao najčešće korišteni OS na Internetu

Fotografija članka: Android prestigao Windowse i postao najčešće korišteni OS na Internetu

Iako su prva predviđanja govorila kako će se bi Android moga prestići Windowse, nismo očekivali tako brzo. Ipak brojke jasno govore kako na Internetu ima više korisnika Androida nego Windowsa.

Oglas

Prije otprilike mjesec dana kako bi vrlo brzo Android mogao postati češće korišten operativni sustav na Internetu od Windowsa. Prema podacima koje je objavio StatCounter, u ožujku po prvi puta je broj korisnika Android uređaja za surfanje po Internetu prestigao broj korisnika na Microsoftovom Windows operativnom sustavu.

U brojkama, u ožujku 2017. godine zabilježeno je 37,93% Android korisnika (u veljači 37,4%) u odnosu na 37,91% Windows korisnika (u veljači 38,6%). Podsjetimo se, godinama je broj Windows korisnika bio daleko veći od svih njih, no kako se korisnička populacija sa stolnih i prijenosnih računala polako počela prebacivati na pametne telefone i tablete, priča se u kratkom vremenskom periodu drastično promijenila. Ukratko, Android korisnika je online više nego Windows korisnika.

Ipak, treba spomenuti kako se ovdje radi o korisnicima koji se spajaju na Internet te se ne odnosi na ukupan broj korisnika, tako da u tom segmentu vjerujemo kako Windows korisnika ima više. No, trendovi su u ovom trenutku naklonjeni Androidu tako da je vjerojatno samo pitanje vremena kada će se i u ovoj kategoriji situacija preokrenuti u korist Googleovog operativnog sustava.

StatCounterovo izvješće se temelji na praćenju više od 2,5 milijuna webstranica koje mjesečno generiraju više od 15 milijardi pregledanih stranica u periodu od ožujka 2012. do ožujka 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.