Android P pregled noviteta s developerske strane u posebnom videu

Fotografija članka: Android P pregled noviteta s developerske strane u posebnom videu

Čini se kako Google s novim Android P operativnim sustavom sve više ide na jednostavnost i brzinu, a što smo već osjetili kod trenutne Oreo inačice. Što još donosi novi operativni sustav?

Oglas

Dio noviteta o Androidu P smo , a zanimljivu priču o novitetima kroz još zanimljiviji video će vam ispričati Dan Galpin iz Android developerskog tima. Dotaknut će se tema kao što su JobScheduler, neke nove opcije u ART-u uključujući i Kotlin, kao i manju “potrošnju” (DEX) jer je poznato kako je Android OS gutač memorije.

Isto tako, govorit će o novom načinu dekodiranja slika i podršci za animirane slike, podršci za HDR VP9 profile 2 i HEIC slike, Wi-Fi Location i Wi-Fi RTT, OMAPI za sigurne NFC transakcije, nadogradnje za Neural Network API uključujući i ubrzani Pixel 2 driver, novi Fingerprint Dialog.

Ono što će većinu zanimati je i nova “edge-to-edge” podrška za ekrane s “zubićima” iliti usjecima. Ima u videu još nekih zanimljivih sitnica o kojima će govoriti Dan Galpin, preporučujemo ga pogledati. Isto tako, više možete pročitati i na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.