Android Oreo zauzima tek 1%, Nougat više od četvrtine (26,3%), najjači Marshmallow

Fotografija članka: Android Oreo zauzima tek 1%, Nougat više od četvrtine (26,3%), najjači Marshmallow

Najnovija statistika korištenja različitih inačica Android operativnog sustava početkom 2018. godine donosi neke zanimljive brojke – Oreo ima tek svaki stoti korisnik, Nougat svaki četvrti, dok je najjača i dalje Marshmallow “šestica”.

Oglas

Mnogi su vjerojatno očekivali kako će se Android Oreo u svojim inačicama 8.0 i 8.1 probijati brže, no trenutno ga koristi oko 0,7% korisnika, a što je manje od 1 korisnika od 100, ili još preciznije – 7 od 1.000 korisnika. Jedna od detaljnih tabela niže pokazuje kako su starije inačice Android operativnog sustava u manjem ili većem padu, a najveći je pad zabilježio Android 5.1 Lollipop, kao i Android 4.4 KitKat.

Trenutno najkorištenija inačica Android operativnog sustava je “šestica” odnosno Marshmallow s 28,6% udjela, dok je na drugom mjestu “sedmica” Nougat (7.0 i 7.1) koji drži 26,3% udjela. I dalje se odlično drži “petica” Lollipop (5.0 i 5.1) sa svojih 25,1% udjela. Zanimljivo je kako se i “četvorka” odlično drži u svojoj KitKat inačici, koristi ga čak 12,8% vlasnika Android pametnih telefona. Hm, i mi imamo jedan uređaj na KitKatu, prvi model XIaomijevog Mi Pad tableta koji radi kao i prvog dana :)

Evo nekoliko zgodnih statističkih tabela, dok posljednja slika pokazuje razvoj Android operativnog sustava, od Alphe do Orea.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.