Android O Developer Preview 4 dostupan, Android O dolazi uskoro

Fotografija članka: Android O Developer Preview 4 dostupan, Android O dolazi uskoro

Nova nadogradnja Androida O za razvojne programere je stigla i to nakon samo mjesec dana od Developer Previewa 3.

Oglas

mnogi su očekivali kako će ovaj mjesec izaći četvrta verzija Android O Developer Previewa prema slici sa rasporedom koju je objavio Google (pri dnu).

Najveće promjene u novoj se verziji ne vide na prvu nego su skrivene duboko u sustavu. Ove promjene zovu se Android Vitals i radi se o Googleovom pokušaju da stane na kraj neoptimiziranim aplikacijama koje brzo potroše bateriju, problem s kojim su mnogi korisnici Androida dobro upoznati.

Kao i uvijek sa Developer Preview verzijama, Android O DP4 dostupan je samo na podržanim uređajima. To su Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel i Pixel XL. Google je ponudio i emulator image za telefone, Android Wear i Android TV. Također, ne možemo preporučiti da isprobate DP4, ako se niste voljni suočavati sa bugovima.

Ako se nastavi zacrtani raspored, finalna verzija Androida O mogla bi stići prije kraja trećeg kvartala ove godine. Ovaj kvartal završava 30. rujna, a finalni Android Nougat smo prvi puta vidjeli već 22. kolovoza prošle godine.

Google kaže kako je Android O Developer Preview 4 kandidat za izlazak, ali je i dalje prvenstveno namijenjen razvojnim programerima kako bi prilagodili svoje aplikacije za službeni izlazak Androida O. Ova verzija prošla je CTS testiranje (Compatibility Test Suite) za gore navedene uređaje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.