Android Nougat sve više zastupljen ali najviše korisnika je i dalje na Marshmallowu

Fotografija članka: Android Nougat sve više zastupljen ali najviše korisnika je i dalje na Marshmallowu

Zadnji podaci o zastupljenosti pojedine verzije Androida u ukupnom poretku govore da polako ali sigurno Android 7.x Nougat preuzima primat.

Oglas

Google svaki mjesec nas počasti sa podacima vezano za zastupljenost pojedinih verzija Android OS-a u svijetu koje prikupi sa aktivnih uređaja koji pristupe Google Play usluzi. I kao i svaki mjesec, i ovaj put su zanimljivi.

Točnije, podatak da još uvijek u svijetu se koriste uređaji koji posjeduju Android 2.3.x Gingerbread (izašao 2010.g.) je jednostavno nevjerojatan. Također, brojke govore o stalnom napretku verzije 7.x Nougat, koja već treći mjesec snažno raste (od kolovoza skok sa 13.5% na 15.8%). Najzastupljeniji i dalje je Android 6.x Marshmallow koji se nalazi u trećini svih aktivnih uređaja, i koji se i dalje ugrađuje u neke uređaje te stoga i dalje bilježi blagi rast, dok mu za vratom puše prethodnik 5.x Lollipop koji se nalazi na 28.8% (pad sa 29.2%). Android 4.0 Ice Cream Sandwich 4.1-4.3 Jelly Bean su također na izdisaju sa zanemarivom zastupljenošću. Nadu četvrtoj generaciji daje 4.4 KitKat koji je na snažnih 15.1%.

Valja reći da još uvijek nema verzije 8.0 Oreo, iako je puštena u Google Pixel / Pixel XL uređaje, budući da sam Google kaže da ne prikazuje distribucijske podatke ukoliko OS ima manje od 1% zastupljenosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.