Android Nougat sve popularniji, ali Marshmallow i dalje prvi; pogledajte najnovije statistike

Fotografija članka: Android Nougat sve popularniji, ali Marshmallow i dalje prvi; pogledajte najnovije statistike

Google je i ovaj mjesec objavio najnovije brojke kada je u pitanju distribucija njegovog Android operativnog sustava na tržištu pametnih uređaja.

Oglas

Android Marshmallow 6.0 verzija Androida i dalje je zauzela prvo mjesto na top ljestvici najkorištenijih operativnih sustava sa 31.8% udjela u odnosu na prethodnih 31.2%. Sve nas manje vremena dijeli od službene premijere Android 8.0 ili Android O operativnog sustava, a trenutno najnoviji Android Nougat je konačno uspio prijeći brojku od 10% te su sada Android Nougat 7.0 i 7.1 verzije ovog operativnog sustava instalirane na ukupno 11.5% aktivnih Android uređaja diljem svijeta tijekom prvog tjedna srpnja ove 2017. godine.

Ovo je poprilično veliki skok u odnosu na 9.5% uređaja na kojima je Android Nougat bio prisutan u svibnju ove godine. Nougat brojke će s vremenom sve više rasti, a udio trenutno prvog Marshmallowa će polako padati. No, to je sve sasvim normalno i očekivano sa svakom novom verzijom Androida koja se pojavi.

Android Lollipop se i dalje nalazi na drugom mjestu ove ljestvice, a očekivano njegov udio polako pada pa se tako sada ova verzija Androida nalazi na 30.1% uređaja na svijetu u odnosu na 30.8% u svibnju ove godine.

 

Napisani postotci ukazuju na stabilan i očekivani rast Nougat udjela u ovom velikom Android kolaču, no vrlo je vjerojatno da Nougat neće prestići tržišni udio koji imaju Marshmallow i Lollipop u vremenu prije izlaska najnovije Android O verzije. Gingerbread i Ice Cream Sandwich i dalje odbijaju napustiti Android scenu, no kako vrijeme ide i kako na tržište dolaze nove verzije Android operativnog sustava tako će se brojke starih verzija operativnih sustava smanjivati, dok će brojke onih novijih istovremeno rasti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.