Android 7.0 Nougat stiže na Nexus uređaje!

Fotografija članka: Android 7.0 Nougat stiže na Nexus uređaje!

Došao je kraj iščekivanju nove verzije najpopularnijeg operativnog sustava za mobilne telefone. Android 7.0 Nougat je vani, a koji uređaji će ga dobiti prije ostalih pročitajte u nastavku.

Oglas

Google je još u travnju izbacio javnu beta inačicu Android Nougat verziju i time iznenadio mnoge koji prate zbivanja u svijetu mobilne industrije činjenicom da se beta inačica mogla jednostavno instalirati OTA. Pola godine kasnije Nougat je vani, a prvi koji mogu očekivati skoru službenu nadogradnju su naravno Nexus uređaji (Nexus 6, Nexus 5X, , Nexus 9, Nexus Player), te Pixel C tablet i General Mobile 4G uređaj. Svi vi koji posjedujete neki od ovih uređaja možete očekivati skoru nadogradnju na najnoviji sustav neovisno o tome jeste li sudjelovali u beta testiranju ili ne. Sudeći po izjavama čelnika Googla neće svi dobiti u isto vrijeme nadogradnju, tako da će biti potrebno malo strpljenja (nekoliko tjedana dok ne stigne na sve podržane uređaje). Prvi smartfon na Android Nougatu, a kojeg ne potpisuje Google, bit će čiji izlazak je najavljen za početak rujna 2016.

Iako vizualno ne donosi mnogo novoga nova verzija Androida prepuna je novih opcija od kojih izdvajamo redizajniranu traku obavijesti koja sada dopušta da se određene radnje izvode direktno u njoj (arhiviranje e-mail poruka, odgovaranje na poruke itd..). Traka za brze postavke je također redizajnirana i dodane su određene opcije za konfiguraciju iste. Prvi puta Google omogućuje rad dvije aplikacije u dva prozora istovremeno na ekranu (Samsung, a kasnije i neki drugi proizvođači su to već omogućili u svojim verzijama ranije).

Od ostalih novosti valja posebno napomenuti poboljšanu verziju Doze-a koji će tvrde iz Googla dodatno poboljšati samu anatomiju uređaja. Treba također istaknuti Data Saver mode koji će smanjiti količinu pozadinskih podataka aplikacijama, a da pri tome push obavijesti i dalje normalno funkcioniraju.

Sve u svemu korisnici Nexus i ostalih podržanih uređaja imaju se čemu veseliti, pa ako ste jedan od njih i jedva čekate svaku nadogradnju, Android Nougat je iza ugla. Nas ostale smrtnike i dalje „raduje“ statistika koja kaže da se Android Marshmallow nalazi na tek 15% android smartfona i tableta. U svakom slučaju raduju nas poboljšanja kojima Google pokušava realizirati glas i kritiku samih korisnika. Čekamo sad Android O…., brzo će to, za Nexuse :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.