Android najranjiviji mobilni OS – prema izvješću američke vlade i F- Secure tvrtke

Fotografija članka: Android najranjiviji mobilni OS – prema izvješću američke vlade i F- Secure tvrtke

Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a je uz pomoć tvrtke F-Secure, objavilo izvješće u kojem ističe Android OS kao najranjiviji  mobilni OS, dok su BlackBerry, iOS i Windows Phone, najsigurniji. 

Oglas

 

Analitičari smatraju da čak 44% svih korisnika ove platforme još uvijek koriste 2.3.3 do 2.3.7 inačice sustava, poznate kao Gingerbread, objavljene 2011, koje imaju niz sigurnosnih propusta, ali koji su utvrđeni u novijim verzijama androida. Nadalje, prema istraživanju F-Secure, Android je odgovorna za 79% od svih prijetnji na smartphoneima.

Najčešće prijetnje su Trojanci.  Vlada SAD-a, stoga predlaže Android korisnicima dodatni antivirusni softver da bi zaštitili curenje povjerljivih podataka na smartphoneima ali i umanjili možebitne financijske gubitke. Zanimljivo, drugi najopasniji sustav na tržištu je stari Symbian, koji bilježi oko 19% virusa od ukupnog broja u mobilnom tržištu. iOS-a platforma ima udio od 0.7%, dok Windows Phone i BlackBerry oko 0,3%.

Osim sigurnosne tvrtke F-Secure, do vrlo sličnih spoznaja došla je kompanija. Oni su nedavno ustvrdilida Google OS je odgovoran za 92 posto svih mobilnih malwarea.

Kompletno izvjeće kompanije F- secure i američke vlade je dostupno  na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.