Android mobilni uređaji se bolje prodaju, no oglašivali više cijene iPhone i iPad

Fotografija članka: Android mobilni uređaji se bolje prodaju, no oglašivali više cijene iPhone i iPad

Vjerojatno ste negdje u razgovoru čuli nešto u stilu “na Androidu je sve besplatno, a na iPhoneu se plaća”. Ako govorimo o marketingu, čini se kako kompanije više vole ulagati u iOS platformu.

Oglas

Agencija Velti, specijalizirana za mobilno oglašavanje, upravo je objavila najnovije podatke vezane uz mobilno oglašavanje u periodu od svibnja 2012.  do svibnja 2013. godine. Iako Googleova Android platforma osjetno dominira, čini se kako agencije i oglašivači više vole Appleovu iOS platformu.

U brojkama, iOS bilježi rast od čak 5%, odnosno drže oko 64% oglašivačkog prostora, dok Android drži nešto više od jedne trećine, odnosno 36%, s padom oglasa u posljednjih doginu dana za pet postotnih bodova. Drugim riječima, više uređaja prodaje Android, no veća je zarada na iOS-u.

Vodeći uređaji na kojima se vrti najviše oglasa su iPhone, iPad i iPod Touch, a tek četvrti je prva Android platforma (Samsung Galaxy S) s tek 2,7% tržišnog kolača za mobilno oglašavanje. Primjerice, na novijem Galaxy S3 se prikazuje oko 2,3% oglasa, a na iPhoneu 5 čak 7,9%.

Android vs iOS 02

Bit će zanimljivo pratiti kakve će se brojke pojaviti u narednom periodu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.