Android Messages: novo ime Googleove aplikacije Messenger

Fotografija članka: Android Messages: novo ime Googleove aplikacije Messenger

Sa zadnjom nadogradnjom Google donosi novosti u sposobnosti same aplikacije, ciljaju da korisnicima ona bude “all-in-one” aplikacija za poruke.

Oglas

Možda se sjećate starih dobrih dana kad smo svi koristili SMS poruke, bile su jednostavne, (relativno) jeftine i svi su ih mogli računati jer su dolazile predinstalirane na svaki mobitel. Usprkos svim prednostima, jednom kada su na scenu stupili WhatsApp, Facebook, Viber i ostali, SMS jednostavno nije imao šanse (većinom zbog i dalje tvrdoglave upornosti teleoperatera da nam žele i dalje naplaćivati poruke, drugi dio razloga je što jednostavno nije nudio napredne mogućnosti).

Google već neko vrijeme u suradnji sa svim većim proizvođačima i svjetskim teleoperaterima radi na novoj, sveprisutnoj aplikaciji, koja bi trebala posve izbaciti SMS iz igre i preuzeti primat kao naša standardna aplikacija za bilo kakav oblik digitalne komunikacije. Iako njezina prva verzija nije baš bila previše uspješna, Google misli da je “pogodio u sridu” sa novom, jednostavno nazvanom Android Messages.

Povoji ove aplikacije počinju još u 2008.g. kada je grupacija zadužena za razvoj mobilnog standarda uvidjela da SMS treba nadogradnju. Njihovo čedo, RCS (Rich Communications Service) je nažalost brzo postao marginaliziran zbog “problema unutar kuće”. Google ga je oživio i svesrdno ga gura kao buduću sveobuhvatnu aplikaciju za poruke, vrlo sličnu Appleovoj “iMessage”. Princip je jednostavan, nema prijavljivanja, kreiranja korisničkog računa i sl. komplikacija, jednostavno ako imate nekoga kao kontakt, bez obzira u kojoj aplikaciji, “Messages” prilagođava poruku standardu koji je potreban kako bi ju druga strana primila. Naravno, aplikacija je kompatibilna i sa starim SMS standardom, te ćete moći slati i datoteke do 10 Mb, obavljati videopozive i grupne pozive kao standard.

Zvuči jednostavno, a sada kada su uz Google i ostali veliki igrači, možda će RCS konačno i postati kako su ga izvorni tvorci zamislili još 2008. Ukoliko ju želite isprobati, možete ju preuzeti sa Google Play,

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.