Android Marshmallow i Lollipop povećavaju svoj tržišni udio

Fotografija članka: Android Marshmallow i Lollipop povećavaju svoj tržišni udio

Prošli je mjesec prema Google-ovom izvješću tržišni udio najnovijeg Android 6.0 Marshmallow operativnog sustava prešao 1% čime započinje njegovo sve brže širenje.

Oglas

Od prosinca je prošle godine najnovija Marshmallow verzija Android operativnog sustava udvostručila svoju prisutnost na tržištu pametnih uređaja, ali tek sada možemo reći kako počinje njezin intenzivniji rast. Zapravo je početkom ovog mjeseca ožujka Android 6.0 Marshmallow zabilježen na 2.3% uređaja, tako da se njegov tržišni udio u samo mjesec dana ponovno udvostručio. Prema svemu sudeći ovaj bi se postotak vrlo brzo mogao pretvoriti u dvoznamenkasti broj.

Prvi među najkorištenijima je Lollipop koji je sa tržišnim udjelom od 36.1% zauzeo mjesto najkorištenijeg OS-a KitKat-u koji sada ima udio od 34.3%. Dok je Lollipop u odnosu na prijašnja izvješća zabilježio rast od 2%, KitKat je izgubio 1.2% svog udjela.

Slijedeći je po redu Jelly Bean sa tržišnim udjelom od 22.3%, Gingerbread  je na 22.6%, Ice Cream Sandwich na 2.3%, dok Froyo još uvijek drži 0.1% tržišnog udjela. Za očekivati je da će u nadolazećim mjesecima sve više i više uređaja imati privileiju nadogradnje na najnoviji Android 6.0 Marshmallow, pa je tako i više nego očigledno da će se i ove brojke mijenjati u njegovu korist. I Lollipop još uvijek drži korak i očekuje ga zasigurno lagani porast, dok sve ostale verzije Android OS-a polako, ali sigurno ulaze u zaborav.

Android 6.0 Marshmallow

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.